Ciasteczka

Ciasteczka kleikowe

Ciasteczka kleikowe

  • 00:30
  • 20
  • Łatwy
00:30
20
Łatwy

Kiedy po raz pierwszy przygotowałam te ciasteczka, usłyszałam, że w smaku przypominają kokosanki. Smak kokosa i masła jest lekko wyczuwalny, a kleik sprawia, że po upieczeniu są delikatne, ale również chrupiące. Ciasteczka możecie przechowywać do kilku dni w szczelnym pojemniku.

Składniki

Ciasteczka:
  • 150 g miękkiego masła
  • 120 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie kleiku ryżowego 170 g
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 30 g wiórek kokosowych (3 łyżki)
Dodatkowo:
  • 300 g żurawiny w słoiku lub innej konfitury
Składniki
Ciasteczka:
  • 150 g miękkiego masła
  • 120 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie kleiku ryżowego 170 g
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 30 g wiórek kokosowych (3 łyżki)
Dodatkowo:
  • 300 g żurawiny w słoiku lub innej konfitury
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka

Dr. Oetker poleca
00:30
21
Łatwy
Florentynki
Dr. Oetker poleca
01:00
20
Średni
Oponki serowe
Wszystkiego słodkiego
00:30
20
Łatwy
Ciasteczka kleikowe