Kruche paluchy Baby Jagi

Kruche paluchy Baby Jagi. Mam dla Was pyszną "straszną" przekąskę, która z pewnością idealnie wpisze się w klimat Halloween. Wypróbuj przepis!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Do miski wsyp wszystkie suche składniki, dodaj masło, ekstrakt migdałowy, jajko i zagnieć na jednolite ciasto.
-
Krok 2
Owiń w folię spożywczą i wstaw na około 30 minut do lodówki do schłodzenia.
-
Krok 3
Migdały zalej gorącą wodą i odstaw do przestudzenia, a następnie obierz je ze skórki.
-
Krok 4
Ze schłodzonego ciasta odkrój mały kawałek, zrób z niego wałeczek i podziel go na kawałki o długości 7-8 cm. W każdy kawałek wetknij migdał, a nożem zrób cienkie paski na cieście.
-
Krok 5
Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej w odstępach paluchy z ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 10-12 minut. Po upieczeniu odstaw do przestudzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze