1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Kruche paluchy Baby Jagi

Kruche paluchy Baby Jagi

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Kruche paluchy Baby Jagi. Mam dla Was pyszną "straszną" przekąskę, która z pewnością idealnie wpisze się w klimat Halloween. Wypróbuj przepis!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Do miski wsyp wszystkie suche składniki, dodaj masło, ekstrakt migdałowy, jajko i zagnieć na jednolite ciasto.

  • Krok 2

    Owiń w folię spożywczą i wstaw na około 30 minut do lodówki do schłodzenia.

  • Krok 3

    Migdały zalej gorącą wodą i odstaw do przestudzenia, a następnie obierz je ze skórki.

  • Krok 4

    Ze schłodzonego ciasta odkrój mały kawałek, zrób z niego wałeczek i podziel go na kawałki o długości 7-8 cm. W każdy kawałek wetknij migdał, a nożem zrób cienkie paski na cieście.

  • Krok 5

    Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej w odstępach paluchy z ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 10-12 minut. Po upieczeniu odstaw do przestudzenia.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej