Ciasteczka

Czekoladowe biscotti z orzechami

Czekoladowe biscotti z orzechami

  • 01:00
  • 40
  • Łatwy
01:00
40
Łatwy

Czekoladowe biscotti z orzechami, czyli pyszne włoskie kruche ciasteczka! Uwielbiam je za ich aromat i wyjątkową chrupkość. Jest to tradycyjny przepis z użyciem orzechów (ja wybrałam laskowe), który urozmaiciłam mleczną czekoladą. Swoją niebywałą kruchość ciasteczka zawdzięczają dwukrotnemu pieczeniu - pieczemy je przez 20 minut, po czym odstawiamy na 10 min do wystudzenia, aby później powędrowały z powrotem do piekarnika na kolejne 10 min. :) Najczęściej podajemy je w towarzystwie kawy lub herbaty - zamoczone w ulubionym ciepłym napoju smakują najlepiej! Zachęcam do wypróbowania! Przepis jest naprawdę bardzo łatwy. :)

Składniki

  • 200 g cukru
  • 3 jajka
  • 320 g mąki pszennej
  • 50 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 10 g Proszku do pieczenia Dr. Oetkera (2 łyżeczki)
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 150 g orzechów laskowych
  • 30 g masła
Składniki
  • 200 g cukru
  • 3 jajka
  • 320 g mąki pszennej
  • 50 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 10 g Proszku do pieczenia Dr. Oetkera (2 łyżeczki)
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 150 g orzechów laskowych
  • 30 g masła
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka

Wszystkiego słodkiego
00:30
20
Łatwy
Ciasteczka kleikowe