1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Ciasteczka bezglutenowe z migdałami

Ciasteczka bezglutenowe z migdałami

Ciasteczka bezglutenowe z płatkami migdałów
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Ciasteczka bez dodatku glutenu upieczone z mąki kukurydzianej, ryżowej i migdałowej. Idealne jako słodka przekąska do pracy, na piknik czy do porannej kawy ☕ Ciasteczka posypane są płatkami migdałów, które nadają im dodatkowej chrupkości. Mniam! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasteczka bezglutenowe:

  • Krok 1

    Wszystkie składniki  oprócz płatków migdałów zagnieć mikserem na gładkie ciasto. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na pół godziny.

  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do 180°C. 2 blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 3

    Schłodzone ciasto podziel na 2 części. Rozwałkuj  pierwszą część  ciasta na prostokąt o zbliżonej wielkości do papieru na blasze, wysyp połową migdałów, dociśnij je do ciasta i potnij na kwadraty. Ciastka przełóż na papier do pieczenia przy pomocy szpatułki.

  • Krok 4

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na złoty kolor ok 12-15 minut .W tym czasie przygotuj druga partię ciasteczek.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej