Ciasteczka

Ciasteczka bezglutenowe z migdałami

Ciasteczka bezglutenowe z migdałami

  • 01:00
  • 50
  • Łatwy
01:00
50
Łatwy

Ciasteczka bez dodatku glutenu upieczone z mąki kukurydzianej, ryżowej i migdałowej. Idealne jako słodka przekąska do pracy, na piknik czy do porannej kawy ☕ Ciasteczka posypane są płatkami migdałów, które nadają im dodatkowej chrupkości. Mniam! 

Składniki

  • 150 g mąki migdałowej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 200 g zimnego masła pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 1 opakowanie Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 100 g płatków migdałów
Składniki
  • 150 g mąki migdałowej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 200 g zimnego masła pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 1 opakowanie Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 100 g płatków migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka