1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez pieczenia
  4. Ciasto 3 Bit

Ciasto 3 Bit

Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Aksamitny waniliowy budyń, puszysta bita śmietana i odrobina słodkiego kajmaku. Dorzućmy do tego warstwy z krakersów i sporą ilość czekoladowych wiórków. 🍫 Niech nie zmyli Cię mnogość smaków - ciasto 3 Bit przygotujesz w szybki i prosty sposób. ⌛

Dzięki wykorzystaniu krakersów nie trzeba nawet włączać piekarnika. Ponadto krakersy nie są tak słodkie jak klasyczne herbatniki i idealnie przełamują pozostałe smaki. Warto przygotować ciasto z wyprzedzeniem, ponieważ całość schładzamy w lodówce ❄️ - wszystko po to, aby masy uzyskały idealną konsystencję, a krakersy delikatnie zmiękły, otulone pysznymi warstwami. 😋

3 Bit bez pieczenia ma spore szanse, aby stać się Twoim faworytem i często gościć na domowym stole. 💐


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przekładanie masą kajmakową ciasta 3 Bit:

  • Krok 1

    Prostokatną formę (33 x 23 cm) wyłóż papierem do pieczenia.

    Na dnie ułóż warstwę krakersów.

    krakersy wyłożone w blasze do pieczenia Wilton
  • Może się przydać

    Uniwersalna forma Wilton z praktyczną pokrywą ułatwiającą przechowywanie ciasta.

  • Krok 2

    Na krakersach rozłóż równomiernie masę kajmakową i przykryj drugą warstwą krakersów.

    masa kajmakowa rozsmarowana na warstwie krakersów, obok miseczka z krakersami

Budyń waniliowy:

  • Krok 3

    W około 200 ml zimnego mleka wymieszaj budynie. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. 

    Do gorącego mleka dodaj budyń i zagotuj do zgęstnienia.

    przygotowanie budyniu - rondelek z mlekiem na palniku, miseczka z cukrem, naczynie z mlekiem i rozmieszanym budyniem oraz dwa opakowania budyniu o smaku waniliowym od dr. oetkera
  • Krok 4

    Gorący budyń wylej równomiernie na krakersy i przykryj go trzecią warstwą krakersów. Odstaw do przestudzenia, a następnie wstaw do lodówki do schłodzenia.

    układanie krakersów na warstwie budyniu waniliowego

Bita śmietana:

  • Krok 5

    Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Wyłóż równomiernie na schłodzonym cieście.

    bita śmietana na wierzchu ciasta 3 bit
  • Krok 6

    Wierzch ciasta posyp startą czekoladą. Wstaw do lodówki do schłodzenia.

    wiórki czekolady na wierzchu ciasta 3 bit
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery-bez-pieczenia/ciasto-3-bit-bez-pieczenia

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej