Pełnoziarniste placuszki z bananami - Przepis
Gofry, naleśniki, placki

Pełnoziarniste placuszki z bananami

Pełnoziarniste placuszki z bananami

  • 01:00
  • 4
  • Łatwy
01:00
4
Łatwy

Proponuję tydzień zacząć na słodko. Pełnoziarniste placuszki z bananami z powodzeniem możecie serwować jako drugie śniadanie. Placuszki są bardzo delikatne, a dzięki gazowanej wodzie mineralnej – także pulchne. 

Składniki

  • 130 g mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezji
  • 2 banany
  • 2 białka
  • 2 jajka, białka i żółtka osobno
  • 80 g cukru
  • 1 opakowanie Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
  • 120 ml wody gazowanej
  • Olej do smażenia
  • 1 Sos Toffi Dr. Oetkera
Składniki
  • 130 g mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezji
  • 2 banany
  • 2 białka
  • 2 jajka, białka i żółtka osobno
  • 80 g cukru
  • 1 opakowanie Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
  • 120 ml wody gazowanej
  • Olej do smażenia
  • 1 Sos Toffi Dr. Oetkera
Gofry, naleśniki, placki ->

Przepisy z kategorii Gofry, naleśniki, placki

Wszystkiego słodkiego
00:40
15
Łatwy
Zielone gofry
Wszystkiego słodkiego
02:00
20
Średni
Racuchy drożdżowe