1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Pełnoziarniste placuszki z bananami

Pełnoziarniste placuszki z bananami

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Proponuję tydzień zacząć na słodko. Pełnoziarniste placuszki z bananami z powodzeniem możecie serwować jako drugie śniadanie. Placuszki są bardzo delikatne, a dzięki gazowanej wodzie mineralnej – także pulchne. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj szczyptę soli oraz cynamon. Banany pokrój w kostkę.

  • Krok 2

    Białka ubij na sztywno, pod koniec dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy.

  • Krok 3

    Zmniejsz obroty miksera, dodaj żółtka i stopniowo suche składniki..

  • Krok 4

    Na koniec dodaj pokrojone banany i wodę gazowaną. Delikatnie wszystko wymieszaj łyżką.

  • Krok 5

    Placuszki smaż na rozgrzanej patelni. Serwuj z idealnie komponującym się sosem toffi oraz świeżym bananem.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej