1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lżejsze/zdrowsze
  4. Trufle daktylowe z migdałami

Trufle daktylowe z migdałami

trufle daktylowe z migdałami
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Trufle daktylowe z migdałami to prosty, pyszny i zdrowy pomysł na słodką przekąskę. Trufle delikatnie rozpływają się w ustach pozostawiając czekoladowo-migdałowy aromat. Jeśli zastanawiasz się jaki deser można przygotować szybko, łatwo i przyjemnie przepis na pewno Cisię spodoba. :) Kolejną niewątpliwą zaletą trufli jest to, że odpowiednio zapakowane, można zabrać ze sobą do szkoły, pracy, czy na weekendową wycieczkę.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Trufle daktylowe:

  • Krok 1

    Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na około 10 minut.

    namoczone daktyle
  • Krok 2

    Następnie je odsącz, dodaj olej kokosowy i zblenduj całość na gładką masę za pomocą blendera. Wymieszaj dokładnie z kakao.

    namoczone daktyle, olej kokosowy, kakao
  • Krok 3

    Posiekaj migdały i dokładnie wymieszaj razem z masą daktylową, z ekstraktem migdałowym i żurawiną.

    masa daktylowa, żurawina, ekstrakt naturalny migdałowy, posiekane migdały
  • Krok 4

    Masę odstaw do lodówki na około godzinę.

    masa daktylowo-migdałowa na trufle
  • Krok 5

    Następnie podziel ją na 10 części i uformuj kuleczki. Każdą kulkę obtocz w kakao.

    trufle daktylowe z migdałami

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej