Trufle daktylowe z migdałami - Przepis
Lżejsze/zdrowsze

Trufle daktylowe z migdałami

trufle daktylowe z migdałami

Trufle daktylowe z migdałami

  • 02:00
  • 10
  • Łatwy
02:00
10
Łatwy

Trufle daktylowe z migdałami to prosty, pyszny i zdrowy pomysł na słodką przekąskę. Trufle delikatnie rozpływają się w ustach pozostawiając czekoladowo-migdałowy aromat. Jeśli zastanawiasz się jaki deser można przygotować szybko, łatwo i przyjemnie przepis na pewno Cisię spodoba. :) Kolejną niewątpliwą zaletą trufli jest to, że odpowiednio zapakowane, można zabrać ze sobą do szkoły, pracy, czy na weekendową wycieczkę.

Składniki

Trufle:
  • 100 g daktyli
  • 20 g oleju kokosowego
  • 15 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 30 g migdałów
  • ½ łyżeczki Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
  • 30 g żurawiny
Dodatkowo:
  • 10 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
Wskazówki

Trufle daktylowe z migdałami

Krok 1

Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na około 10 minut.

namoczone daktyle
Krok 2

Następnie je odsącz, dodaj olej kokosowy i zblenduj całość na gładką masę za pomocą blendera. Wymieszaj dokładnie z kakao.

namoczone daktyle, olej kokosowy, kakao
Krok 3

Posiekaj migdały i dokładnie wymieszaj razem z masą daktylową, z ekstraktem migdałowym i żurawiną.

masa daktylowa, żurawina, ekstrakt naturalny migdałowy, posiekane migdały
Krok 4

Masę odstaw do lodówki na około godzinę.

masa daktylowo-migdałowa na trufle
Krok 5

Następnie podziel ją na 10 części i uformuj kuleczki. Każdą kulkę obtocz w kakao.

trufle daktylowe z migdałami
Składniki
Trufle:
  • 100 g daktyli
  • 20 g oleju kokosowego
  • 15 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 30 g migdałów
  • ½ łyżeczki Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
  • 30 g żurawiny
Dodatkowo:
  • 10 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze