1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Budyń waniliowo-truskawkowy z bitą śmietaną

Budyń waniliowo-truskawkowy z bitą śmietaną

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Co się stanie, jeżeli zmiksowane truskawki wymieszacie z budyniem waniliowym w trakcie jego przygotowania? Spróbujcie sami!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Umyte truskawki umieść w kielichu blendera, wlej mleko i dodaj cukier. Całość zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.

  • Krok 2

    3/4 koktajlu przelej do rondelka, a do pozostałej porcji dodaj budyń i dokładnie wymieszaj. Koktajl doprowadź do wrzenia, dodaj rozmieszany budyń i ponownie zagotuj, mieszając go rózgą. Gorący budyń przelej do słoiczków i odstaw do wystudzenia.

  • Krok 3

    Śmietankę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Krem przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj nim deser.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej