Naleśniki z jadalnymi kwiatami

Nadchodzi wiosna, a wraz z nią kwiaty jadalne, które zdobywają serca miłośników gotowania. Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was przepis na naleśniki z ich dodatkiem. Kwiaty wnoszą do naleśników ciekawe akcenty smakowe. Dodatkowo zawierają dużo naturalnych przeciwutleniaczy i witamin, a co za tym idzie pozytywnie wpływają na nasze zdrowie.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
W dużej misce lub mikserze wymieszaj wszystkie składniki (oprócz kwiatów) na gładkie ciasto. Odstaw je na 10 minut.
-
Krok 2
Rozgrzej patelnię (najlepiej użyj do tego specjalnej patelni do naleśników). Jeśli nie masz patelni z powłoką nieprzywierającą, posmaruj patelnię cienką warstwą oleju przed smażeniem każdego naleśnika.
-
Krok 3
Ciasto naleśnikowe wylej na patelnię, rozprowadź je okrężnymi ruchami. Posyp kwiatami. Smaż przez około minutę, a następnie przewróć na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie ścięty i zrumieniony.
Na drugiej stronie smaż naleśnik przez około pół minuty. Zdejmij z patelni, gdy obie strony naleśnika będą ładnie zrumienione. Podawaj z twarogiem i konfiturą lub owocami.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze