Jabłka w cieście - Przepis
Gofry, naleśniki, placki

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

  • 00:30
  • 4
  • Łatwy
00:30
4
Łatwy

Jabłka w cieście to słodki sposób na codzienną porcję owoców. Cieniutkie plasterki jabłek otoczone delikatnym ciastem i oprószone cukrem pudrem sprawdzą się o każdej porze dnia i roku! Obiecuję, że po pierwszym przygotowaniu tego przepisu będzisz do niego wracać :)

Składniki

Składniki:
  • 150 g mąki pszennej
  • 125 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 Cukier wanilinowy 8 g Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 4 nieduże jabłka
Dodatkowo:
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypania
Składniki
Składniki:
  • 150 g mąki pszennej
  • 125 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 Cukier wanilinowy 8 g Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 4 nieduże jabłka
Dodatkowo:
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypania
Gofry, naleśniki, placki ->

Przepisy z kategorii Gofry, naleśniki, placki