1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Gofry, nale艣niki, placki
  4. Puszyste pancakes

Puszyste pancakes

Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
4.82/5 44 oceny

Puszyste pancakes to delikatne placuszki o smaku i zapachu wanilii. Pankejki s膮 zdecydowanie mniejsze i bardziej puszyste od tradycyjnych nale艣ników i w艂a艣nie na tym polega ich urok.馃槃 Nie znam osoby, która nie skusi si臋 na takiego s艂odkiego placuszka. Lubi臋 podawa膰 pancakes z domowymi przetworami czy 艣wie偶ymi owocami, chocia偶 smakuj膮 艣wietnie równie偶 z syropem klonowym lub miodem. Polecam! 鉂わ笍


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie puszystych pancakes (pankejk贸w):

  • Krok 1

    Wymieszaj razem mokre sk艂adniki: mleko, jajka i olej.

    W trzech miseczkach: jajka, olej i mleko.
  • Marta poleca..

    Cukier z wanili膮 od Dr. Oetkera zawiera dodatek ziarenek z prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru. Dzi臋ki temu nadaje Twoim deserom i wypiekom niepowtarzalnego aromatu!

    Marta poleca..
  • Krok 2

    Do p艂ynnej masy dodaj cukier z wanili膮, m膮k臋, proszek do pieczenia, szczypt臋 soli i dok艂adnie wymieszaj za pomoc膮 blendera, do uzyskania jednolitej masy. 

    jajka wymieszane z mlekiem i olejem w misce, m膮ka w drugiej misce, opakowanie cukru z wanili膮, opakowanie proszku do pieczenia dr. oetker
  • Krok 3

    Ciasto przykryj i najlepiej odstaw na 30 minut.

    ciasto na pankejki przed zblendowaniem, blender r臋czny firmy Bosch.
  • Krok 4

    Na rozgrzan膮 patelni臋 nak艂adaj 艂y偶k臋 ciasta i sma偶 do czasu, a偶 na jednej stronie placuszków pojawi膮 si臋 b膮ble (przez oko艂o minut臋). Wtedy obró膰 na drug膮 stron臋 i sma偶 do zrumienienia.

     

     

    pancakes na patelni, usma偶one pancakes na talerzyku, ciasto na puszyste pankejki w naczyniu z 艂y偶k膮
  • Krok 5

    Gotowe placuszki uk艂adaj na r臋czniku papierowym. Przed podaniem oprósz je cukrem pudrem lub polej syropem klonowym i podawaj ze 艣wie偶ymi owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.

    Usma偶one puszyste pancakes na talerzyku
  • Wszystkiego S艂odkiego poleca

    Najlepsze nale艣niki i pierogi to tylko z m膮k膮 pszenn膮 Polka na pierogi, nale艣niki. A je艣li chcieliby艣cie przygotowa膰 i odkurzy膰 klasyki kuchni dawnej to kluski z ciasta francuskiego i p贸艂francuskiego te偶 wyjd膮 wam idealne. I makaron do roso艂u te偶. Ta m膮ka zawiera du偶o w臋glowodan贸w, b艂onnika i 偶elaza. Doskonale sprawdzi si臋 r贸wnie偶 przy wypieku domowych bu艂eczek. To b臋dzie ulubiona m膮ka w waszej kuchni, bo kt贸偶 nie lubi pierog贸w? I niech podniesie r臋k臋 ten, co nale艣nikami gardzi?!

    Wszystkiego S艂odkiego poleca

Je偶eli chcesz, 偶eby pancakes by艂y bardziej lekkie mo偶esz ubi膰 osobno bia艂ka. 

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/puszyste-pancakes

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej