Gofry z serem
Gofry to taki przepis, który zawsze wzbudza pozytywne emocje.
Chrupiące, cieplutkie gofry z dodatkiem bitej śmietany czy owoców to po prostu deser idealny, ale czy zawsze muszą być na słodko?
Wypróbuj przepis na gofry, ale tym razem na słono. Do ciasta zamiast cukru dodaj sól, pieprz i tarty, wyrazisty ser. Niektórzy dodają cheddar, ja użyłam tarty parmezan.
Ciasto przygotowuje się szybko, a gotowe gofry podaj np. z dżemem z truskawek z balsamico i pieprzem cytrynowym do tego rukola i płatki parmezanu na wierzch. Pyyycha ;)
Wypróbuj koniecznie w weekendowy poranek! Poznaj mój sprawdzony przepis na gofry z serem!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie gofrów z serem:
-
Krok 1
Suche składniki wymieszaj w misce.
-
Krok 2
Dodaj mleko, jajka i zmiksuj na jednolite ciasto.
-
Krok 3
Na koniec wmieszaj parmezan. Odstaw ciasto na ok 15-20 minut.
W międzyczasie rozgrzej dobrze gofrownicę.
-
Krok 4
Na rozgrzaną gofrownicę nakładaj po 1-2 łyżki ciasta i piecz kilka minut do zarumienienia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry/gofry-z-serem |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze