1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Gofry
  4. Gofry z serem

Gofry z serem

gofry z serem typu parmezan - wszystkiego s艂odkiego
Natalia - zdj臋cie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Gofry to taki przepis, który zawsze wzbudza pozytywne emocje.

Chrupi膮ce, cieplutkie gofry z dodatkiem bitej 艣mietany czy owoców to po prostu deser idealny, ale czy zawsze musz膮 by膰 na s艂odko?

Wypróbuj przepis na gofry ale tym razem na s艂ono. Do ciasta zamiast cukru dodaj sól, pieprz i tarty, wyrazisty ser. Niektórzy dodaj膮 cheddar, ja u偶y艂am tarty parmezan

Ciasto przygotowuje si臋 szybko, a gotowe gofry podaj np. z d偶emem z truskawek z balsamico i pieprzem cytrynowym do tego rukola i p艂atki parmezanu na wierzch. Pyyycha ;)

Wypróbuj koniecznie w weekendowy poranek!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Gofry z serem:

  • Krok 1

    Suche sk艂adniki wymieszaj w misce.

    m膮ka pszenna, proszek do pieczenia Dr. Oetkera, s贸l, pieprz czarny
  • Krok 2

    Dodaj mleko, jajka i zmiksuj na jednolite ciasto.

    suche sk艂adniki, mleko , jajka na gofry, mikser r臋czny Bosch MFQ4730
  • Krok 3

    Na koniec wmieszaj parmezan. Odstaw ciasto na ok 15-20 minut.

    W mi臋dzyczasie rozgrzej dobrze gofrownic臋.

    ciasto na gofry, parmezan, mikser r臋czny Bosch MFQ4730
  • Krok 4

    Na rozgrzan膮 gofrownic臋 nak艂adaj po 1-2 艂y偶ki ciasta i piecz kilka minut do zarumienienia.

    gofrownica, ciasto na gofry, gofry z serem parmezan
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry/gofry-z-serem

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej