1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry
  4. Gofry z serem

Gofry z serem

gofry z serem typu parmezan na talerzyku z rukolą - wszystkiego słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 17 ocen

Gofry to taki przepis, który zawsze wzbudza pozytywne emocje.

Chrupiące, cieplutkie gofry z dodatkiem bitej śmietany czy owoców to po prostu deser idealny, ale czy zawsze muszą być na słodko?

Wypróbuj przepis na gofry, ale tym razem na słono. Do ciasta zamiast cukru dodaj sól, pieprz i tarty, wyrazisty ser. Niektórzy dodają cheddar, ja użyłam tarty parmezan

Ciasto przygotowuje się szybko, a gotowe gofry podaj np. z dżemem z truskawek z balsamico i pieprzem cytrynowym do tego rukola i płatki parmezanu na wierzch. Pyyycha ;)

Wypróbuj koniecznie w weekendowy poranek! Poznaj mój sprawdzony przepis na gofry z serem!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie gofrów z serem:

  • Krok 1

    Suche składniki wymieszaj w misce.

    mąka pszenna, proszek do pieczenia Dr. Oetkera, sól, pieprz czarny
  • Krok 2

    Dodaj mleko, jajka i zmiksuj na jednolite ciasto.

    suche składniki, mleko , jajka na gofry, mikser ręczny Bosch MFQ4730
  • Krok 3

    Na koniec wmieszaj parmezan. Odstaw ciasto na ok 15-20 minut.

    W międzyczasie rozgrzej dobrze gofrownicę.

    ciasto na gofry, parmezan, mikser ręczny Bosch MFQ4730
  • Krok 4

    Na rozgrzaną gofrownicę nakładaj po 1-2 łyżki ciasta i piecz kilka minut do zarumienienia.

    gofrownica, ciasto na gofry, gofry z serem parmezan
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry/gofry-z-serem

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej