1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Gofry podwójnie czekoladowe

Gofry podwójnie czekoladowe

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Gofry - kto ich nie lubi? :) W dodatku czekoladowe. Z bitą śmietaną oraz sosem czekoladowym. :) Smacznego!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Masło rozpuść w rondelku i odstaw do przestudzenia. 

  • Krok 2

    Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie powoli dodawaj ostudzone, roztopione masło. 

  • Krok 3

    Do powstałej masy przesiej mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ubij białka z cukrem wanilinowym i delikatnie wmieszaj do masy.

  • Krok 4

    Śmietankę krótko ubij, po czym dodaj do niej wymieszany z cukrem pudrem śmietan-fix. Ubijaj przez chwilę do uzyskania sztywnej konsystencji.

  • Krok 5

    Gofry piecz w dobrze rozgrzanej gofrownicy, po kilka minut z każdej strony. Podawaj z ubitą śmietanką i sosem czekoladowym. 


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej