1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Gofry podwójnie czekoladowe

Gofry podwójnie czekoladowe

gofry podwójnie czekoladowe z bitą śmietaną i sosem czekoladowym - wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Gofry - kto ich nie lubi? :) Gofry podwójnie czekoladowe z dodatkiem bitej śmietany i czekoladowym sosem to proste, chrupiące gofry idealne na słodkie śniadanie lub na deser. Smacznego! 🍫🍫


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie gofrów podwójnie czekoladowych:

  • Krok 1

    Masło rozpuść w rondelku i odstaw do przestudzenia. 

  • Krok 2

    Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie powoli dodawaj ostudzone, roztopione masło oraz mleko. 

  • Krok 3

    Do powstałej masy przesiej mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszaj. W osobnej misce ubij białka z cukrem wanilinowym i delikatnie wmieszaj do masy.

  • Krok 4

    Śmietankę krótko ubij, po czym dodaj do niej wymieszany z cukrem pudrem śmietan-fix. Ubijaj przez chwilę do uzyskania sztywnej konsystencji.

  • Krok 5

    Gofry piecz w dobrze rozgrzanej gofrownicy, po kilka minut z każdej strony. Podawaj z ubitą śmietanką i sosem czekoladowym. 

  • Sos o smaku czekoladowym Dr. Oetkera

    Pyszny i gęsty sos czekoladowy doda charakteru Twoim wypiekom i deserom. Polej nim gofry, lody, naleśniki, budyń, sernik i cokolwiek jeszcze zamarzysz! :)

    Sos o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/gofry-podwojnie-czekoladowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej