Gofry podwójnie czekoladowe
Gofry - kto ich nie lubi? :) Gofry podwójnie czekoladowe z dodatkiem bitej śmietany i czekoladowym sosem to proste, chrupiące gofry idealne na słodkie śniadanie lub na deser. Smacznego! 🍫🍫
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie gofrów podwójnie czekoladowych:
-
Krok 1
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do przestudzenia.
-
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie powoli dodawaj ostudzone, roztopione masło oraz mleko.
-
Krok 3
Do powstałej masy przesiej mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszaj. W osobnej misce ubij białka z cukrem wanilinowym i delikatnie wmieszaj do masy.
-
Krok 4
Śmietankę krótko ubij, po czym dodaj do niej wymieszany z cukrem pudrem śmietan-fix. Ubijaj przez chwilę do uzyskania sztywnej konsystencji.
-
Krok 5
Gofry piecz w dobrze rozgrzanej gofrownicy, po kilka minut z każdej strony. Podawaj z ubitą śmietanką i sosem czekoladowym.
-
Sos o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
Pyszny i gęsty sos czekoladowy doda charakteru Twoim wypiekom i deserom. Polej nim gofry, lody, naleśniki, budyń, sernik i cokolwiek jeszcze zamarzysz! :)
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/gofry-podwojnie-czekoladowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze