1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Gofry z malinami i sosem malinowym

Gofry z malinami i sosem malinowym

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Oprócz lodów, z latem kojarzą się gofry… pyszne, chrupiące, z owocami lub bitą śmietaną. Najczęściej delektujemy się nimi na spacerach, ale wypróbuj ich domową wersję.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Miękkie masło zmiksuj z cukrem, cukrem wanilinowym i solą. Do masy wbijaj kolejno jajka, ucierając każde po pół minuty.

  • Krok 2

    Kiedy masa się połączy, wsypuj porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian ze śmietanką. Gofrownicę nagrzej do najwyższej mocy i posmaruj ją cienko olejem. Ciasto nakładaj równomiernie łyżką. Zamknij gofrownicę i piecz do momentu, aż gofry się zrumienią.

  • Krok 3

    Gofry posyp cukrem pudrem, polej sosem malinowym i udekoruj malinami.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej