Gofry na maślance - Przepis
Gofry, naleśniki, placki

Gofry na maślance

Gofry na maślance

  • 01:00
  • 10
  • Łatwy
01:00
10
Łatwy

Gofry to deser, który najbardziej kojarzy się z wakacjami :) Aby przywołać te wspomnienia, a zarazem zjeść gorący podwieczorek, proponuję przygotować je w domu. Mimo że ciasto do gofrów przed upieczeniem będzie wydawać się ciężkie, gofry po przygotowaniu będą lekkie, puszyste i chrupiące. Zachęcam do wypróbowania. :)

Składniki

  • 300 g mąki pszennej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 500 ml maślanki
  • 70 g roztopionego masła
  • Cukier puder do posypania
Składniki
  • 300 g mąki pszennej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 500 ml maślanki
  • 70 g roztopionego masła
  • Cukier puder do posypania
Gofry, naleśniki, placki ->

Przepisy z kategorii Gofry, naleśniki, placki