Gofry na maślance
Z tym składnikiem przygotujesz gofry, które zawsze wychodzą, a mowa o...maślance🥛! Przepis na chrupiące gofry na maślance sprawi, że będziesz przygotowywać ten wakacyjny przysmak znacznie częściej!🧇🧇Z czym je podawać? Konfitury, czekolada, świeże owoce... maślankowe gofry są pyszne z każdym dodatkiem🍫🍒🫐
Mimo że ciasto przed upieczeniem będzie wydawać się ciężkie, gofry na maślance po przygotowaniu są lekkie, puszyste i chrupiące 🥰 Zachęcam do wypróbowania! ❤️
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Mąka Polka, Callebaut oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie gofrów na maślance:
-
Krok 1
Gofrownicę rozgrzej maksymalnie. Wymieszaj mąkę, sól, cukier, sodę oraz proszek do pieczenia.
-
Krok 2
Jajka wymieszaj z maślanką i rotopionym, przestudzonym masłem. Mokre składniki połącz z suchymi i zmiksuj na jednolitą masę.
-
Krok 3
Smaż około 4 minuty do zrumienienia (pamietaj, że czas pieczenia zależy od gofrownicy). Podawaj z ulubionymi składnikami.
-
Wszystkiego Słodkiego poleca
Najdelikatniejsza i najbielsza mąka. Doskonale sprawdzi się przy pieczeniu biszkoptów, puszystych tortów, muślinowych bab ucieranych. Doskonale się napowietrza przy przesiewaniu, co sprawia, że ciasto po upieczeniu jest niezwykle puszyste. Bardzo łatwo też wyrabia się z niej ciasto, które później fantastycznie rośnie. Ta mąka jest idealnie gładka.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/gofry-na-maslance |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze