1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lżejsze/zdrowsze
  4. Granola czekoladowo-kokosowa

Granola czekoladowo-kokosowa

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Granola czekoladowo-kokosowa - mój pomysł na zbilansowane, zdrowe śniadanie! Przepis jest idealny dla osób, które lubią rozpoczynać dzień na słodko. Gorzka czekolada, płatki owsiane, kakao, wiórki kokosowe... Są nie tylko smaczne, ale również zdrowe i dodają energii na cały dzień! Aby delikatnie osłodzić całość, użyłam cukru kokosowego i miodu. Taka mieszanka doda Ci siły i zaspokoi głód na kilka godzin. :) Polecamy!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik rozgrzej do 170°C. Rozpuść olej kokosowy z miodem i cukrem kokosowym.

    olej kokosowy, miód, cukier kokosowy
  • Krok 2

    Dodaj kakao oraz szczyptę soli i dobrze wymieszaj.

    czekolada i kakao
  • Krok 3

    Rozpuszczoną masę połącz z płatkami owsianymi.
    masa czekoladowa z płatkami owsianymi
  • Krok 4

    Dodaj pokrojoną czekoladę i wymieszaj.
    masa czekoladowa z płatkami owsianymi i czekoladą
  • Krok 5

    Granolę rozłóż równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    granola na blasze
  • Krok 6

    Piecz przez 15 minut, mieszając co 5 minut. Po tym czasie dodaj wiórki kokosowe i piecz jeszcze przez ok. 4-5 minut. Gotową granolę pozostaw do całkowitego wystudzenia.

    upieczona granola kokosowa

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej