Sernik z nerkowców z jagodami - Wegański Przepis
Lżejsze/zdrowsze

Sernik z nerkowców z jagodami

Sernik z nerkowców z jagodami

  • 06:00
  • 10
  • Łatwy
06:00
10
Łatwy

Sernik z nerkowców z jagodami, to moja propozycja na ciasto wegańskie (a do tego bezglutenowe i bezlaktozowe)! Jeśli nigdy nie korzystaliście z przepisów kuchni wegańskiej - bez obaw, przygotujcie deser krok po kroku a zobaczycie, że efekt będzie przepyszny! Spód tworzą orzechy nerkowca z daktylami i wiórkami kokosowymi. Przepyszna, orzechowa masa z syropem klonowym, olejem kokosowym i nutą aromatycznej wanilii bez wątpienia zaskoczy Wasze podniebienia. Na wierzch postanowiłam przygotować polewę z jagód z nasionami chia, aby dodać delikatnego, owocowego orzeźwienia całości i przedłużyć przemijające już lato. Całość jest bardzo delikatna i rozpływająca się w ustach. 

Składniki

Spód:
  • 80 g daktyli suszonych
  • 130 g orzechów nerkowca
  • 70 g wiórków kokosowych
Masa z orzechów:
  • 400 g orzechów nerkowca
  • 150 ml wody
  • 180 ml syropu klonowego
  • 120 ml rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1 Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
Polewa:
  • 100 g jagód (zamrożonych lub świeżych)
  • 15 g nasion chia
Składniki
Spód:
  • 80 g daktyli suszonych
  • 130 g orzechów nerkowca
  • 70 g wiórków kokosowych
Masa z orzechów:
  • 400 g orzechów nerkowca
  • 150 ml wody
  • 180 ml syropu klonowego
  • 120 ml rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1 Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
Polewa:
  • 100 g jagód (zamrożonych lub świeżych)
  • 15 g nasion chia
Zobacz ten przepis na ws.pl
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze

Wszystkiego słodkiego
00:25
8
Łatwy
Amarantuski