Tofurnik z bananem i czereśniami - Przepis
Lżejsze/zdrowsze

Tofurnik z bananem i czereśniami

Tofurnik z bananem i czereśniami

  • 01:50
  • 10
  • Łatwy
01:50
10
Łatwy

Tofurnik z bananem i czereśniami – wegańskie, wiosenne ciacho z najpyszniejszymi sezonowym akcentem. Spód z orzechów, daktyli i wiórków kokosowych przykrywa masa na bazie kaszy jaglanej, tofu, banana i mleka kokosowego. Smak dopełnia gorzka czekolada i czereśnie. Ciasto bez jajek i cukru. :) Sprawdźcie przepis, spróbujcie i zakochajcie się już po pierwszym kęsie!

Składniki

Spód:
  • 100 g daktyli
  • 130 g orzechów nerkowca
  • 70 g wiórków kokosowych
Masa tofurnikowa:
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 150 ml wody
  • 2 kostki tofu (po 180 g)
  • 150 g daktyli
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 banan
  • sok z ½ cytryny
  • szczypta soli
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki Ekstraktu waniliowego Dr. Oetkera
Dekorowanie:
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 100 g czereśni
Składniki
Spód:
  • 100 g daktyli
  • 130 g orzechów nerkowca
  • 70 g wiórków kokosowych
Masa tofurnikowa:
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 150 ml wody
  • 2 kostki tofu (po 180 g)
  • 150 g daktyli
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 banan
  • sok z ½ cytryny
  • szczypta soli
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki Ekstraktu waniliowego Dr. Oetkera
Dekorowanie:
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 100 g czereśni
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze

Wszystkiego słodkiego
02:00
12
Łatwy
Brownie z fasoli