Lżejsze/zdrowsze

Kulki kokosowe bez glutenu

Kulki kokosowe bez glutenu

  • 02:00
  • 16
  • Łatwy
02:00
16
Łatwy

Kulki kokosowe bez glutenu przygotowałam z myślą o wszystkich, którzy uwielbiają ten znany deser! Masa z nerkowców, w środku cały migdał, a to wszystko otoczone wiórkami kokosa – Pycha!
Deser jest bezglutenowy i zdrowy – przepis składa się z samych orzechów, wiórków kokosowych, śmietanki kokosowej, niewielkiej ilości oleju kokosowego, a cukier zastąpiłam miodem. 
Kuleczki świetnie sprawdzą się jako sycąca, słodka przekąska do pracy lub szkoły, albo po prostu słodki deser do herbaty!

Składniki

  • 60 g nerkowców
  • 100 g mleka kokosowego (sama śmietanka)*
  • 80 g syropu z agawy lub miodu
  • 1/2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
  • 60 g oleju kokosowego
  • 80 g wiórek kokosowych
  • 16 całych migdałów

Przed otwarciem mleko kokosowe powinno być przechowywane w lodówce minimum 12 godzin. Dzięki temu śmietanka oddzieli się od reszty mleka

Składniki
  • 60 g nerkowców
  • 100 g mleka kokosowego (sama śmietanka)*
  • 80 g syropu z agawy lub miodu
  • 1/2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
  • 60 g oleju kokosowego
  • 80 g wiórek kokosowych
  • 16 całych migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze