Bezglutenowe placuszki z owocami na ciepło - Przepis
Gofry, naleśniki, placki

Bezglutenowe placuszki z owocami na ciepło

Bezglutenowe placuszki z owocami na ciepło

  • 01:00
  • 20
  • Łatwy
01:00
20
Łatwy

Bezglutenowe placuszki z owocami na ciepło - masz ochotę na słodkie śniadanie? Przygotowałam przepis, idealny dla osób ograniczających gluten, choć polecam go tak naprawdę wszystkim amatorom porannych słodkości. Puszyste placuszki, na mące ryżowej i mielonych migdałach to moja propozycja na dobre rozpoczęcie dnia! Do placuszków postanowiłam wykorzystać zapas mrożonych latem, sezonowych owoców. Polecam!

Składniki

Placuszki:
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki Cukru brzozowego ksylitolu z Finlandii Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g roztopionego masła
  • 60 g zmielonych migdałów
  • 80 g maki ryżowej
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
Owoce na ciepło:
  • 300 g drobnych mrożonych owoców (np. wiśnie, truskawki, maliny, porzeczki)
  • 1/4 szklanki wody (opcjonalnie w przypadku gdy owoce oddają mało soku np wiśnie)
  • 1 łyżka Cukru brzozowego ksylitolu z Finlandii Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 listek Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
Składniki
Placuszki:
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki Cukru brzozowego ksylitolu z Finlandii Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g roztopionego masła
  • 60 g zmielonych migdałów
  • 80 g maki ryżowej
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
Owoce na ciepło:
  • 300 g drobnych mrożonych owoców (np. wiśnie, truskawki, maliny, porzeczki)
  • 1/4 szklanki wody (opcjonalnie w przypadku gdy owoce oddają mało soku np wiśnie)
  • 1 łyżka Cukru brzozowego ksylitolu z Finlandii Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 listek Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
Gofry, naleśniki, placki ->

Przepisy z kategorii Gofry, naleśniki, placki