Wegańskie muffiny z płatkami owsianymi i borówkami - Przepis
Muffinki i babeczki

Wegańskie muffiny śniadaniowe z płatkami owsianymi i borówkami

Wegańskie muffiny śniadaniowe z płatkami owsianymi i borówkami

  • 00:40
  • 12
  • Łatwy
00:40
12
Łatwy

Wegańskie muffiny śniadaniowe z płatkami owsianymi, bananami i borówkami to idealna propozycja na piknik. Koniecznie zapakuj je do swojego piknikowego koszyczka!

Składniki

Muffiny:
  • 200 g pełnoziarnistej mąki pszennej
  • 75 g płatków owsianych
  • 1 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetker
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetker
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetker
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 75 g Cukru brzozowego - Ksylitolu z Finlandii Dr. Oetker
  • 200 ml mleka migdałowego
  • 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • 2 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem
  • 1 szklanka borówek
Do posmarowania:
  • 2 łyżki mleka migdałowego
Do posypania:
  • 2 łyżki płatków owsianych
Składniki
Muffiny:
  • 200 g pełnoziarnistej mąki pszennej
  • 75 g płatków owsianych
  • 1 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetker
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetker
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetker
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 75 g Cukru brzozowego - Ksylitolu z Finlandii Dr. Oetker
  • 200 ml mleka migdałowego
  • 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • 2 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem
  • 1 szklanka borówek
Do posmarowania:
  • 2 łyżki mleka migdałowego
Do posypania:
  • 2 łyżki płatków owsianych
Muffinki i babeczki ->

Przepisy z kategorii Muffinki i babeczki

Wszystkiego słodkiego
01:30
12
Łatwy
Babeczki dyniowe