1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Muffinki i babeczki
  4. Wega艅skie muffiny 艣niadaniowe z p艂atkami owsianymi i bor贸wkami

Wega艅skie muffiny 艣niadaniowe z p艂atkami owsianymi i bor贸wkami

Dr. Oetker  - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Wega艅skie muffiny 艣niadaniowe z p艂atkami owsianymi, bananami i borówkami to idealna propozycja na piknik. Koniecznie zapakuj je do swojego piknikowego koszyczka!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Muffiny:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Wy艂ó偶 form臋 do muffinów papilotkami. 

  • Krok 2

    W du偶ej misce wymieszaj m膮k臋, p艂atki owsiane, proszek do pieczenia, sod臋 oczyszczon膮, cynamon i sól.

  • Krok 3

    W drugiej misce wymieszaj olej z cukrem, mlekiem i siemieniem lnianym. Odstaw na 10 minut. Dodaj rozgniecione banany, wymieszaj.

  • Krok 4

    Mokre sk艂adniki przelej do du偶ej miski z suchymi sk艂adnikami. Ca艂o艣膰 wymieszaj do po艂膮czenia si臋 sk艂adników. Delikatnie wmieszaj borówki.

  • Krok 5

    Na艂ó偶 ciasto do przygotowanych papilotek. Posmaruj mlekiem i posyp p艂atkami owsianymi

    Muffinki z foremce posypane p艂atkami owsianymi.
  • Krok 6

    Piecz oko艂o 25 minut, a偶 w艂o偶ony do ciasta patyczek b臋dzie suchy. Lekko przestud藕 muffiny w formie, potem wyjmij babeczki z formy i wystud藕 je na kratce.

    Upieczone muffinki w foremce.

Oce艅 przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczeg贸lny dzie艅
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej