Serniki na zimno

Sernik cappuccino

Sernik cappuccino

  • 04:00
  • 12
  • Średni
04:00
12
Średni

Sernik cappuccino to aromatyczny deser o kawowym smaku. Chrupiący spód z ciasteczek nadaje mu pyszną, maślaną nutę. Masę serową wzbogaciłam o aromatyczne espresso, co nadaje ciastu zdecydowanego smaku. Dla wzbogacenia kawowego smaku i aromatu, sernik przełamałam bardzo intensywną, kawową galaretką. Wierzch ciasta udekorowałam ubitą śmietanką, tartą czekoladą i cynamonem. Serdecznie zapraszam po przepis!

Składniki

Ciasteczkowy spód:
  • 150 g herbatników
  • 80 g roztopionego masła
Masa serowa:
  • 100 ml espresso
  • 20 g Żelatyny Dr. Oetkera
  • 0,5 kg twarogu, 3-krotnie zmielonego
  • 150 g cukru pudru
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
Kawowa galaretka:
  • 50 ml espresso
  • 5 g Żelatyny Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 250 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cynamonu Dr. Oetkera
  • wiórki z czekolady do dekoracji
Składniki
Ciasteczkowy spód:
  • 150 g herbatników
  • 80 g roztopionego masła
Masa serowa:
  • 100 ml espresso
  • 20 g Żelatyny Dr. Oetkera
  • 0,5 kg twarogu, 3-krotnie zmielonego
  • 150 g cukru pudru
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
Kawowa galaretka:
  • 50 ml espresso
  • 5 g Żelatyny Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 250 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cynamonu Dr. Oetkera
  • wiórki z czekolady do dekoracji
Zobacz ten przepis na ws.pl
Serniki na zimno ->

Przepisy z kategorii Serniki na zimno