1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Serniki z airfryera
  4. Sernik wiedeński z air fryer

Sernik wiedeński z air fryer

sernik wiedeński z air frayer wszystkiego słodkiego
sernik wiedeński z air frayer wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Marzy Ci się pyszny sernik wiedeński, ale nie masz czasu na tradycyjne pieczenie w piekarniku? A może po prostu nie chcesz nagrzewać piekarnika, żeby przygotować jeden niewielki deser i szukasz sprawdzonego przepisu na ciasto z air fryera?

Przygotuj sernik wiedeński z air fryer! To szybki sposób na stworzenie tego klasycznego ciasta, i zajmie Ci mniej niż godzinę! W sam raz, żeby nabrać apetytu!

Bez zbędnego czekania na nagrzanie piekarnika  – po prostu wkładasz zmiksowane składniki do air fryera, by po chwili cieszyć się gotowym, kremowym sernikiem wiedeńskim. Efekt?Pyszny, lekko przypieczony sernik z delikatną, waniliową masą. 

Zamiast trzymać się tradycyjnych metod, czas na nowoczesne rozwiązania! Jeśli jeszcze nie próbowałeś pieczenia ciast w air fryerze, ten przepis na pewno Cię do tego przekona. Gotowy na sernik w mgnieniu oka?

Zerknij także na nasz sprawdzony, klasyczny przepis na sernik wiedeński pieczony w tradycyjnym piekarniku.

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, oraz Kerrygold.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sernik wiedeński z air frayer

  • Krok 1

    Białka z połową cukru i cukrem z wanilią ubij na sztywno, odstaw.

    w miseczkach cukier i białka obok cukier z wanilią i mikser ręczny bosch
  • Krok 2

    Pozostałą cześć cukru zmiksuj z żółtkami i roztopionym, wystudzonym masłem.

  • Krok 3

    Dodaj twaróg i budyń, krótko zmiksuj, na końcu wmieszaj pianę z białek.

  • Krok 4

    Spód tortownicy o średnicy 18 cm wyłóż papierem do pieczenia, boki wysmaruj masłem. Przełóż masę serową. 

  • Krok 5

    Piecz w nagrzanym air frayerze w 160° przez 40 minut.

  • Tortownica Patisse 18 cm

    Odkryj tortownicę Patisse, stworzoną specjalnie do pieczenia niewielkich ciast, tortów i biszkoptów. Dzięki powłoce nieprzywierającej, wypieki z łatwością wyjmiesz z formy, zapewniając perfekcyjne rezultaty. Doskonale przewodzenie ciepła to gwarancja równomiernego pieczenia, a łatwe czyszczenie sprawia, że forma jest wygodna w codziennym użytkowaniu.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki/sernik-wiedenski-z-air-fryer

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej