Tort jabłkowy - Przepis
Szarlotki i ciasta z jabłkami

Tort jabłkowy

Tort jabłkowy

  • 02:00
  • 12
  • Średni
02:00
12
Średni

Tort jabłkowy w nowej odsłonie z rodzynkami, cynamonem i migdałami. Jak to dobrze, że jabłka to jedyne z tych owoców, którymi możemy cieszyć się przez cały rok! Zapraszam po przepis.

Składniki

Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 150 g cukru pudru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 150 g miękkiego masła
  • 1 jajko
Nadzienie:
  • 8 małych jabłek
  • 1,5 Budyń wanilinowy Dr. Oetkera
  • 50 g rodzynek
  • 4 łyżki brandy
  • szczypta Cynamonu mielonego Dr. Oetkera (do posypania)
  • 150 g cukru
  • 500 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • 50 g płatków migdałowych
Składniki
Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 150 g cukru pudru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 150 g miękkiego masła
  • 1 jajko
Nadzienie:
  • 8 małych jabłek
  • 1,5 Budyń wanilinowy Dr. Oetkera
  • 50 g rodzynek
  • 4 łyżki brandy
  • szczypta Cynamonu mielonego Dr. Oetkera (do posypania)
  • 150 g cukru
  • 500 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • 50 g płatków migdałowych
Szarlotki i ciasta z jabłkami ->

Przepisy z kategorii Szarlotki i ciasta z jabłkami

Wszystkiego słodkiego
02:00
16
Średni
Tarta jabłkowa