Babki i ciasta ucierane

Babka kokosowa z lukrem cytrynowym

Babka kokosowa z lukrem cytrynowym

  • 01:30
  • 12
  • Łatwy
01:30
12
Łatwy

Babka kokosowa z lukrem cytrynowym to obowiązkowe ciasto na moim wielkanocnym stole! Jest delikatna, mięciutka i lekka, a smak... wypróbuj koniecznie!  Kokos idealnie pasuje z kwaskowym lukrem, ten smak nie zawiedzie nikogo.

Składniki

Babka:
  • 250 ml wody
  • 120 g masła
  • 60 ml likieru kokosowego
  • 300 g mąki
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 400 g cukru
  • Szczypta soli
  • 125 ml maślanki
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera
  • 2 jajka
Lukier:
  • 250 g cukru pudru
  • Sok z ½ cytryny
  • 2-4 łyżki gorącej wody
Dodatkowo:
  • Miękkie masło do wysmarowania formy
Składniki
Babka:
  • 250 ml wody
  • 120 g masła
  • 60 ml likieru kokosowego
  • 300 g mąki
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 400 g cukru
  • Szczypta soli
  • 125 ml maślanki
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera
  • 2 jajka
Lukier:
  • 250 g cukru pudru
  • Sok z ½ cytryny
  • 2-4 łyżki gorącej wody
Dodatkowo:
  • Miękkie masło do wysmarowania formy
Zobacz ten przepis na ws.pl
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane