Placek na maślance z rabarbarem - Przepis
Babki i ciasta ucierane

Placek na maślance z rabarbarem

Placek na maślance z rabarbarem

  • 01:00
  • 24
  • Łatwy
01:00
24
Łatwy

Placek na maślance z rabarbarem to szybkie ciasto, na które składniki z pewnością masz w lodówce :) Idealne ciasto na lato: puszyste, pachnące, szybkie i owocowe! Będzie wspaniałe jako deser, albo jako słodka przekąska w ciągu dnia. Wszystkie smaki się równoważą, tworząc przepyszny placek :) Zobacz przepis i wykorzystaj w sezonie rabarbarowym :)

Składniki

Składniki:
  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 250 ml naturalnej maślanki
  • 125 ml oleju
  • 400 g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 łodyga rabarbaru
Kruszonka:
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g cukru kryształu
  • 100 g masła
Składniki
Składniki:
  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 250 ml naturalnej maślanki
  • 125 ml oleju
  • 400 g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 łodyga rabarbaru
Kruszonka:
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g cukru kryształu
  • 100 g masła
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane