1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Babki i ciasta ucierane
  4. Placek na maślance z rabarbarem

Placek na maślance z rabarbarem

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Placek na maślance z rabarbarem to szybkie ciasto, na które składniki z pewnością masz w lodówce :) Idealne ciasto na lato: puszyste, pachnące, szybkie i owocowe! Będzie wspaniałe jako deser, albo jako słodka przekąska w ciągu dnia. Wszystkie smaki się równoważą, tworząc przepyszny placek :) Zobacz przepis i wykorzystaj w sezonie rabarbarowym :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę do pieczenia o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C.

  • Krok 2

    Jajka utarzyj z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na jednolitą masę.

  • Krok 3

    Umyty rabarbar obierz ze skórki i pokrój na plasterki.

  • Krok 4

    Ciasto przełóż równomiernie do formy, rozłóż na nim rabarbar.

  • Krok 5

    Mąkę, cukier i masło zagnieć na kruszonkę i posyp nią ciasto.

  • Krok 6

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 60-70 minut, do suchego patyczka.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej