1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Babki i ciasta ucierane
  4. Placek na maślance z rabarbarem

Placek na maślance z rabarbarem

placek na maślance z rabarbarem i kruszonką - wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 15 ocen

Placek na maślance z rabarbarem to szybkie ciasto, na które składniki z pewnością masz w lodówce. ❤️ Idealne ciasto na lato: puszyste, pachnące, szybkie i owocowe! Będzie wspaniałe jako deser albo jako słodka przekąska w ciągu dnia. Wszystkie smaki się równoważą, tworząc przepyszny placek. Zobacz przepis i wykorzystaj w sezonie rabarbarowym. 🍰


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie placka na maślance z rabarbarem:

  • Krok 1

    Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę do pieczenia o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C.

  • Może się przydać

    Szeroki wybór prostokątnych form do pieczenia znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego!

  • Krok 2

    Jajka utrzyj z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na jednolitą masę.

  • Krok 3

    Umyty rabarbar obierz ze skórki i pokrój na plasterki.

  • Krok 4

    Ciasto przełóż do formy, rozłóż na nim rabarbar.

  • Krok 5

    Mąkę, cukier i masło zagnieć na kruszonkę i posyp nią ciasto.

  • Krok 6

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 60-70 minut do suchego patyczka.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/babki-i-ciasta-ucierane/placek-maslance-rabarbarem

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej