Ciasta przekładane

Kostka ananasowo-kokosowa

Kostka ananasowo-kokosowa

  • 06:00
  • 20
  • Średni
06:00
20
Średni

Kostka ananasowo-kokosowa to ciasto przypominające powiew lata. :) Zapraszam na ciasto z ananasem i kremem budyniowym! Delikatne ciasto wykończone bezą kokosową, będzie wspaniałą propozycją na deser kończący karnawał. Serdecznie polecam!

Składniki

Beza kokosowa:
  • 4 białka
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 100 g wiórków kokosowych
Biszkopt:
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 100 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy 8 g Dr. Oetkera
  • 100 g mąki pszennej
  • 20 g mąki ziemniaczanej
Krem ananasowy:
  • 1 puszka ananasa - około 600 g
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 4 żółtka
  • 1 Budyń o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
  • 40 g cukru
Składniki
Beza kokosowa:
  • 4 białka
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 100 g wiórków kokosowych
Biszkopt:
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 100 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy 8 g Dr. Oetkera
  • 100 g mąki pszennej
  • 20 g mąki ziemniaczanej
Krem ananasowy:
  • 1 puszka ananasa - około 600 g
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 4 żółtka
  • 1 Budyń o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
  • 40 g cukru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta przekładane ->

Przepisy z kategorii Ciasta przekładane

Wszystkiego słodkiego
06:00
16
Łatwy
Chałwowiec
Wszystkiego słodkiego
04:00
24
Średni
Brzoskwiniowa chmurka