Babki i ciasta ucierane

Wielkanocna babka cytrynowa

Wielkanocna babka cytrynowa

  • 01:00
  • 16
  • Łatwy
01:00
16
Łatwy

Wielkanocna babka cytrynowa to moja propozycja klasycznej babki, która z powodzeniem ozdobi Wasz świąteczny stół! Tradycyjne ciasto, urozmaicone cukrem ze skórką cytrynową to smak, który od razu przywodzi na myśl święta wielkanocne! Cały urok ciasta tkwi w podaniu, forma w kształcie jajka i wielkanocny motyw. Wytnij ulubiony szablon, połóż na cieście i oprósz cukrem pudrem. Wykonanie bardzo proste, a efekt wyszedł naprawdę uroczy. 

Składniki

Ciasto:
  • 250 g miękkiego masła
  • 300 g drobnego cukru do wypieków
  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 Cukier ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
Dekoracja:
  • Szablony wielkanocne z papieru
  • Cukier puder
Składniki
Ciasto:
  • 250 g miękkiego masła
  • 300 g drobnego cukru do wypieków
  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 Cukier ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
Dekoracja:
  • Szablony wielkanocne z papieru
  • Cukier puder
Zobacz ten przepis na ws.pl
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane

Wszystkiego słodkiego
01:00
20
Średni
Sękacz na blaszce
Wszystkiego słodkiego
01:30
16
Łatwy
Babka zebra