Jogurtowa babka z rabarbarem - Przepis
Babki i ciasta ucierane

Jogurtowa babka z rabarbarem

Jogurtowa babka z rabarbarem

  • 01:30
  • 12
  • Łatwy
01:30
12
Łatwy

Jogurtowa babka z rabarbarem, dla fanów domowych wypieków! Mimo, że pogoda nie rozpieszcza – u nas wiosna ,,pełną parą”! Babka idealnie pasuje do herbaty, na leniwe majowe popołudnie. Jogurtowa, wyjątkowo miękka babka z dodatkiem tego co najlepsze, czyli sezonowych owoców… Takie połączenia uwielbiam! Ciasto jest pyszne, aromatyczne i po prostu rozpływa się w ustach. <3 Mniam!

Składniki

  • 200 g rabarbaru
  • 170 g miękkiego masła
  • 170 g cukru pudru
  • 3 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 270 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Składniki
  • 200 g rabarbaru
  • 170 g miękkiego masła
  • 170 g cukru pudru
  • 3 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 270 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane

Wszystkiego słodkiego
01:00
14
Łatwy
Babka z majonezem