Bez cukru

Wegańska tarta banoffee pie

Wegańska tarta banoffee pie

  • 01:20
  • 12
  • Łatwy
01:20
12
Łatwy

Lubisz połączenie słodyczy z gorzką lub słoną nutką? 😍 Zapewne pokochasz tartę banoffee pie w wegańskim wydaniu! Jej przygotowanie jest naprawdę szybkie i proste, obejdzie się nawet bez pieczenia. Gotowi na proste i szybkie pyszności? ❤️

Składniki

Spód:
  • 100 g daktyli
  • 120 g płatków owsianych*
  • 80 g migdałów
  • 35 g oleju kokosowego
Karmel z daktyli:
  • 200 g daktyli
  • 50-100 ml wody
  • 2 szczypty soli
Bita śmietanka kokosowa z bananami:
  • 300 g śmietanki kokosowej z mleka o zaw. 91% ekstraktu miąższu z kokosa (z 1 puszki)*
  • laska wanilii
  • 1 łyżka (12g) Ksylitolu Dr. Oetkera
  • 300 g bananów (3 średnie banany)
  • 20 g gorzkiej czekolady
  • 30 g solonych orzeszków ziemnych
  • Do wersji bezglutenowej użyj płatków owsianych bez glutenu.
  • Przed otwarciem mleko kokosowe powinno być przechowywane w lodówce minimum 12 godzin. Dzięki temu śmietanka oddzieli się łatwo od reszty mleka.
Składniki
Spód:
  • 100 g daktyli
  • 120 g płatków owsianych*
  • 80 g migdałów
  • 35 g oleju kokosowego
Karmel z daktyli:
  • 200 g daktyli
  • 50-100 ml wody
  • 2 szczypty soli
Bita śmietanka kokosowa z bananami:
  • 300 g śmietanki kokosowej z mleka o zaw. 91% ekstraktu miąższu z kokosa (z 1 puszki)*
  • laska wanilii
  • 1 łyżka (12g) Ksylitolu Dr. Oetkera
  • 300 g bananów (3 średnie banany)
  • 20 g gorzkiej czekolady
  • 30 g solonych orzeszków ziemnych
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez cukru ->

Przepisy z kategorii Bez cukru