Jaglane kulki mocy kokosowe

Kokosowe kulki z kaszy jaglanej to bardzo prosty przepis na deser lub przek膮sk臋, która pomo偶e Ci na艂adowa膰 akumulatory po popo艂udniowej dawce fitnessu lub porannym joggingu. S膮 mocno kokosowe, rozp艂ywaj膮 si臋 w ustach i, co najwa偶niejsze, nie zawieraj膮 glutenu ani sk艂adników odzwierz臋cych (weganie, co艣 dla Was! 馃槉)
Pami臋taj…najlepiej smakuj膮 na zimno, zatem przechowuj je w lodówce!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Kulki jaglane:
-
Krok 1
Kasz臋 jaglan膮 dok艂adnie przep艂ucz po bie偶膮c膮 wod膮, a nast臋pnie przelej wrz膮tkiem. Odced藕 na sicie. Mleko kokosowe i wod臋 przelej do garnka. Dodaj ksylitol.
-
Krok 2
Ugotuj kasz臋 jaglan膮 na mleku kokosowym z wod膮 i dodatkiem ksylitolu, do momentu a偶 wch艂onie ca艂y p艂yn. Najlepiej gotowa膰 j膮 na ma艂ym ogniu.
-
Krok 3
Do ugotowanej kaszy dodaj olej kokosowy oraz wiórki kokosowe i wymieszaj.
-
Krok 4
Ca艂o艣膰 zblenduj. W tym przepisie nie musisz blendowa膰 kaszy na jednolit膮, kremow膮 mas臋. Niedoskona艂o艣ci s膮 mile widziane. :)
-
Krok 5
Przykryj foli膮 spo偶ywcz膮, tak by styka艂a si臋 z mas膮 i odstaw do wystudzenia, a nast臋pnie do lodówki.
-
Krok 6
Nabieraj mas臋 艂y偶k膮 i d艂o艅mi formuj kulki. Obtocz je w wiórkach kokosowych. Przed podaniem najlepiej je sch艂odzi膰.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze