Lody czekoladowo-kokosowe z syropem klonowym
Domowe lody czekoladowe z wyczuwaln膮 nut膮 kokosow膮. Bezmleczny deser, który zasmakuje tak偶e amatorom lodowych klasyków! 馃槉 Kremowe, proste i szybkie w przygotowaniu! Zamro藕 lody wieczorem, by rano cieszy膰 si臋 ich orze藕wiaj膮cym smakiem! 馃崷
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Lody czekoladowo-kokosowe:
-
Krok 1
Do garnka dodaj mleko kokosowe, napój sojowy, syrop klonowy, szczypt臋 soli, skrobi臋 kukurydzian膮 i ciemne kakao. Wszystko dok艂adnie zblenduj.
-
Marta poleca
Oryginalne ciemne kakao z ziaren kakaowca gwarantuj膮ce intensywny smak oraz zapach. Doskona艂e sprawdza si臋 do ciast, polew i deser贸w.
-
Krok 2
Podgrzewaj mieszaj膮c przez ca艂y czas trzepaczk膮, a偶 masa zg臋stnieje. Powinna mie膰 konsystencj臋 budyniu.
-
Krok 3
Przelej j膮 do naczynia w którym b臋dziesz zamra偶a膰 mas臋. Z góry przykryj j膮 foli膮 spo偶ywcz膮, tak aby styka艂a si臋 z czekoladow膮 mas膮. Odstaw do przestudzenia, a nast臋pnie wstaw do zamra偶arki na oko艂o 2-3 godziny.
-
Krok 4
Zmro偶one lody prze艂ó偶 do malaksera i zmiksuj.
-
Krok 5
Prze艂ó偶 mas臋 do foremek i powk艂adaj drewniane patyczki. Wstaw na oko艂o 3-4 godziny do zamra偶arki. Aby wyci膮gn膮膰 zamro偶one lody z foremek, op艂ucz foremk臋 wod膮.
-
Krok 6
Czekolad臋 po艂am na kawa艂ki i rozpu艣膰 w mikrofalówce. Polej lody czekolad膮 i posyp wiórkami kokosowymi.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/lody/lody-weganskie-czekoladowo-kokosowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze