Bez glutenu

Ciasto bananowo-migdałowe bez glutenu

Ciasto bananowo-migdałowe bez glutenu

  • 01:20
  • 12
  • Łatwy
01:20
12
Łatwy

Ciasto bananowo-migdałowe. Łatwy i szybki do przygotowania przepis na pyszne ciasto bez glutenu i bez laktozy. Ciasto zostało przygotowane na bazie trzech mąk - gryczanej, ryżowej i migdałowej. Dodatek bananów sprawia, że idealnie sprawdzi się na pożywne, słodkie śniadanie. Nie będzie długo czekać na zainteresowanie domowników ;) 

Składniki

Ciasto:
  • 3 jajka
  • 100 g brązowego cukru
  • 50 g mąki gryczanej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 70 g mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 3 dojrzałe banany
  • 2 łyżki nasion chia
  • 50 g płatków migdałów
Składniki
Ciasto:
  • 3 jajka
  • 100 g brązowego cukru
  • 50 g mąki gryczanej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 70 g mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 3 dojrzałe banany
  • 2 łyżki nasion chia
  • 50 g płatków migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

Wszystkiego słodkiego
06:00
8
Łatwy
Lody z awokado
Wszystkiego słodkiego
02:00
12
Łatwy
Sernik bezglutenowy