1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Ciasto bananowo-migda艂owe bez glutenu

Ciasto bananowo-migda艂owe bez glutenu

ciasto bananowo-migda艂owe bez glutenu posypane nasionami chia i p艂atkami migda艂贸w na desce
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Ciasto bananowo-migda艂owe. 艁atwy i szybki do przygotowania przepis na pyszne ciasto bez glutenu i bez laktozy. Ciasto zosta艂o przygotowane na bazie trzech m膮k - gryczanej, ry偶owej i migda艂owej. Dodatek bananów sprawia, 偶e idealnie sprawdzi si臋 na po偶ywne, s艂odkie 艣niadanie. Nie b臋dzie d艂ugo czeka膰 na zainteresowanie domowników ;) 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto bananowo-migda艂owe:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 160藲C. Form臋 keksówk臋 o wymiarach 30x10 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Jajka ubij z cukrem na puszyst膮 mas臋.

  • Krok 3

    Dodaj m膮ki, proszek do pieczenia, cukier z wanili膮, 艂y偶k臋 nasion chia i zmiksuj.  

  • Krok 4

    Banany rozgnie膰 widelcem na ma艂e kawa艂ki, dodaj do masy i wymieszaj.

  • Krok 5

    Prze艂ó偶 mas臋 do keksówki wy艂o偶onej papierem do pieczenia, wyrównaj i posyp p艂atkami migda艂ów i nasionami chia. 

  • Krok 6

    Piecz w 160藲C przez 60 min lub do suchego patyczka. Odstaw do wystudzenia.


Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej