Ciasto bananowo-migda艂owe bez glutenu
Ciasto bananowo-migda艂owe. 艁atwy i szybki do przygotowania przepis na pyszne ciasto bez glutenu i bez laktozy. Ciasto zosta艂o przygotowane na bazie trzech m膮k - gryczanej, ry偶owej i migda艂owej. Dodatek bananów sprawia, 偶e idealnie sprawdzi si臋 na po偶ywne, s艂odkie 艣niadanie. Nie trzeba b臋dzie d艂ugo czeka膰 na zainteresowanie domowników 馃崒馃崒馃崒
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na ciasto bananowo-migda艂owe:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 160藲C. Form臋 keksówk臋 o wymiarach 30x10 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Keks贸wka 30 cm
Idealna do pieczenia pysznych chleb贸w, ciast i pasztet贸w. Doskonale przewodzi ciep艂o i sprawia, 偶e ciasto jest r贸wnomiernie zarumienione. Dzi臋ki specjalnej pow艂oce ciasto po upieczeniu mo偶na z 艂atwo艣ci膮 wyj膮膰 z formy, a jej czyszczenie nie stanowi problemu.
-
Krok 2
Jajka ubij z cukrem na puszyst膮 mas臋.
-
Krok 3
Dodaj m膮ki, proszek do pieczenia, cukier z wanili膮, 艂y偶k臋 nasion chia i zmiksuj.
-
Krok 4
Banany rozgnie膰 widelcem na ma艂e kawa艂ki, dodaj do masy i wymieszaj.
-
Krok 5
Prze艂ó偶 mas臋 do keksówki wy艂o偶onej papierem do pieczenia, wyrównaj i posyp p艂atkami migda艂ów i nasionami chia.
-
Krok 6
Piecz w 160藲C przez 60 min lub do suchego patyczka. Gotowe ciasto bananowo-migda艂owe odstaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/ciasto-bananowo-migdalowe-bez-glutenu |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze