1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Ciasto bananowo-migdałowe bez glutenu

Ciasto bananowo-migdałowe bez glutenu

ciasto bananowo-migdałowe bez glutenu posypane nasionami chia i płatkami migdałów na desce
ciasto bananowo-migdałowe bez glutenu posypane nasionami chia i płatkami migdałów na desce
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Ciasto bananowo-migdałowe. Łatwy i szybki do przygotowania przepis na pyszne ciasto bez glutenu i bez laktozy. Ciasto zostało przygotowane na bazie trzech mąk - gryczanej, ryżowej i migdałowej. Dodatek bananów sprawia, że idealnie sprawdzi się na pożywne, słodkie śniadanie. Nie trzeba będzie długo czekać na zainteresowanie domowników 🍌🍌🍌


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przepis na ciasto bananowo-migdałowe:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 160˚C. Formę keksówkę o wymiarach 30x10 cm wyłóż papierem do pieczenia.

  • Keksówka 30 cm

    Idealna do pieczenia pysznych chlebów, ciast i pasztetów. Doskonale przewodzi ciepło i sprawia, że ciasto jest równomiernie zarumienione. Dzięki specjalnej powłoce ciasto po upieczeniu można z łatwością wyjąć z formy, a jej czyszczenie nie stanowi problemu.

  • Krok 2

    Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.

  • Krok 3

    Dodaj mąki, proszek do pieczenia, cukier z wanilią, łyżkę nasion chia i zmiksuj.  

  • Krok 4

    Banany rozgnieć widelcem na małe kawałki, dodaj do masy i wymieszaj.

  • Krok 5

    Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj i posyp płatkami migdałów i nasionami chia. 

  • Krok 6

    Piecz w 160˚C przez 60 min lub do suchego patyczka. Gotowe ciasto bananowo-migdałowe odstaw do wystudzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/ciasto-bananowo-migdalowe-bez-glutenu

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej