1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Ciasto bananowo-migda艂owe bez glutenu

Ciasto bananowo-migda艂owe bez glutenu

ciasto bananowo-migda艂owe bez glutenu posypane nasionami chia i p艂atkami migda艂贸w na desce
ciasto bananowo-migda艂owe bez glutenu posypane nasionami chia i p艂atkami migda艂贸w na desce
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Ciasto bananowo-migda艂owe. 艁atwy i szybki do przygotowania przepis na pyszne ciasto bez glutenu i bez laktozy. Ciasto zosta艂o przygotowane na bazie trzech m膮k - gryczanej, ry偶owej i migda艂owej. Dodatek bananów sprawia, 偶e idealnie sprawdzi si臋 na po偶ywne, s艂odkie 艣niadanie. Nie trzeba b臋dzie d艂ugo czeka膰 na zainteresowanie domowników 馃崒馃崒馃崒


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przepis na ciasto bananowo-migda艂owe:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 160藲C. Form臋 keksówk臋 o wymiarach 30x10 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia.

  • Keks贸wka 30 cm

    Idealna do pieczenia pysznych chleb贸w, ciast i pasztet贸w. Doskonale przewodzi ciep艂o i sprawia, 偶e ciasto jest r贸wnomiernie zarumienione. Dzi臋ki specjalnej pow艂oce ciasto po upieczeniu mo偶na z 艂atwo艣ci膮 wyj膮膰 z formy, a jej czyszczenie nie stanowi problemu.

    Keks贸wka 30 cm
  • Krok 2

    Jajka ubij z cukrem na puszyst膮 mas臋.

  • Krok 3

    Dodaj m膮ki, proszek do pieczenia, cukier z wanili膮, 艂y偶k臋 nasion chia i zmiksuj.  

  • Krok 4

    Banany rozgnie膰 widelcem na ma艂e kawa艂ki, dodaj do masy i wymieszaj.

  • Krok 5

    Prze艂ó偶 mas臋 do keksówki wy艂o偶onej papierem do pieczenia, wyrównaj i posyp p艂atkami migda艂ów i nasionami chia. 

  • Krok 6

    Piecz w 160藲C przez 60 min lub do suchego patyczka. Gotowe ciasto bananowo-migda艂owe odstaw do wystudzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/ciasto-bananowo-migdalowe-bez-glutenu

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej