Ciasteczka

Biszkopty bezglutenowe

Biszkopty bezglutenowe

  • 00:30
  • 25
  • Łatwy
00:30
25
Łatwy

Z myślą o osobach, które na co dzień eliminują gluten ze swojej diety, postanowiłam dodać do naszych przepisów kolejną, słodką inspirację. Mięciutkie w środku i chrupiace na zewnatrz. Swoją delikatnością i aromatem, skradły serca nie tylko nam, ale także naszym znajomym i dzieciom. :) Gotowe biszkopciki idealnie sprawdzą się jako podstawa do bezglutenowych ciast na zimno. Kolejną zaletą jest to, że wystarczy mniej niż pół godziny i są gotowe! :) Zapraszam do wypróbowania przepisu!

Składniki

Biszkopty:
  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru z Wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 35 g mąki ryżowej
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 10 g skrobi kukurydzianej
Dodatkowo:
  • cukier puder
Składniki
Biszkopty:
  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru z Wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 35 g mąki ryżowej
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 10 g skrobi kukurydzianej
Dodatkowo:
  • cukier puder
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka

Wszystkiego słodkiego
02:00
60
Średni
Pralinki
Wszystkiego słodkiego
02:00
200
Średni
Faworki pomarańczowe
Wszystkiego słodkiego
05:00
200
Średni
Chrust (faworki)