1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Biszkopty bezglutenowe

Biszkopty bezglutenowe

bezglutenowe biszkopty
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Z myślą o osobach, które na co dzień eliminują gluten ze swojej diety, postanowiłam dodać do naszych przepisów kolejną, słodką inspirację. Mięciutkie w środku i chrupiace na zewnatrz. Swoją delikatnością i aromatem, skradły serca nie tylko nam, ale także naszym znajomym i dzieciom. :) Gotowe biszkopciki idealnie sprawdzą się jako podstawa do bezglutenowych ciast na zimno. Kolejną zaletą jest to, że wystarczy mniej niż pół godziny i są gotowe! :) Zapraszam do wypróbowania przepisu!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik rozgrzej do 190°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej konsystencji.

    cukier i jajka
  • Krok 2

    Do jajek dodaj łyżeczkę cukru z wanilią, mąkę ryżową, ziemniaczaną oraz kukurydzianą. Całość delikatnie wymieszaj.

    masa jajeczna, mąka ryżowa, ziemniaczana, mąka kukurydziana, cukier z wanilią
  • Krok 3

    Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciśnij 25 małych biszkoptów, pamiętając o tym by zachować między nimi odstęp.

    masa miszkoptowa wyciśnięta w kształcie ciasteczek na blasze
  • Krok 4

    Ciasteczka obsyp cukrem pudrem, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia. Upieczone biszkopty odstaw do wystudzenia.

    upieczone biszkopty bezglutenowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej