1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Biszkopty bezglutenowe

Biszkopty bezglutenowe

bezglutenowe biszkopty na bazie mąki ryżowej, ziemniaczanej i kukurydzianej - wszystkiego słodkiego
bezglutenowe biszkopty na bazie mąki ryżowej, ziemniaczanej i kukurydzianej - wszystkiego słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Z myślą o osobach, które eliminują gluten ze swojej diety, postanowiłam dodać do naszych przepisów kolejną, słodką inspirację. Mięciutkie w środku i chrupiace na zewnatrz. Swoją delikatnością i aromatem, skradły serca nie tylko nam, ale także naszym znajomym i dzieciom. :) Gotowe biszkopciki idealnie sprawdzą się jako podstawa do bezglutenowych ciast na zimno. Kolejną zaletą jest to, że wystarczy mniej niż pół godziny i są gotowe! :) Zapraszam do wypróbowania przepisu na biszkopty bezglutenowe! ❤️


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie biszkoptów bezglutenowych:

  • Krok 1

    Piekarnik rozgrzej do 190°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej konsystencji.

    cukier i jajka w osobnych miseczkach, obok mieszadła miksera
  • Krok 2

    Do jajek dodaj łyżeczkę cukru z wanilią, mąkę ryżową, ziemniaczaną oraz kukurydzianą. Całość delikatnie wymieszaj.

    masa jajeczna w misce, mąka ryżowa, ziemniaczana i kukurydziana w osobnych miseczkach, opakowanie cukru z wanilią bourbon bez glutenu dr. oetkera
  • Cukier z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetker

    Cukier z wanilią od Dr. Oetkera zawiera dodatek ziarenek z prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru. Dzięki temu nadaje Twoim deserom i wypiekom niepowtarzalnego aromatu! Produkt nie zawiera glutenu.

    Cukier z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetker
  • Krok 3

    Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciśnij 25 małych biszkoptów, pamiętając o tym, by zachować między nimi odstęp.

    masa biszkoptowa wyciśnięta w kształcie okrągłych ciasteczek na blasze z papierem do pieczenia
  • Krok 4

    Ciasteczka obsyp cukrem pudrem, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia. Upieczone biszkopty odstaw do wystudzenia.

    upieczone biszkopty bezglutenowe na blasze z papierem do pieczenia
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/biszkopty-bezglutenowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej