Granita malinowa - Przepis
Desery

Granita malinowa

Granita malinowa

  • 04:00
  • 5
  • Łatwy
04:00
5
Łatwy

Granita malinowa to moja ulubiona alternatywa lodów. Jest to deser przygotowywany z musu owocowego lub orzechowych past. Nie myl jej z lodami wodnymi - jest dużo bardziej intensywna i pełna smaku! Doskonale nadaje się na upalne dni jako samodzielny deser lub dodatek do niego. Zamrożone maliny dodają orzeźwienia i delikatnie chłodzą organizm, co jest bardzo przyjemne w czasie upałów. Do tego granita jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu - to tylko 4 składniki! Spróbuj!

Składniki

Składniki:
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka cukru
  • 2 pojemniczki malin (1 kg)
  • 2 łyżeczki Cukru z Wanilią Bourbon [bez glutenu] Dr. Oetkera
Składniki
Składniki:
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka cukru
  • 2 pojemniczki malin (1 kg)
  • 2 łyżeczki Cukru z Wanilią Bourbon [bez glutenu] Dr. Oetkera
Desery ->

Przepisy z kategorii Desery

Wszystkiego słodkiego
04:00
6
Średni
Krem bawarski