Wegańskie

Wegańskie blondie z masłem orzechowym

Wegańskie blondie z malinami i listkami mięty na talerzyku

Wegańskie blondie z masłem orzechowym

  • 01:00
  • 16
  • Łatwy
Zaktualizowano:
01:00
16
Łatwy

Wegańskie blondie z masłem orzechowym – prawdziwa uczta dla łasuchów. W cieście znajdziecie wszystko co najlepsze! Masło orzechowe, słodkie banany, czekoladę i maliny. <3 Przepis taki jak lubię – prosty, szybki i przepyszny. Próbowaliście też innych moich wegańskich przepisów?

Składniki

  • 70 g mąki migdałowej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 60 g Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 2 banany (bardzo dojrzałe)
  • 40 g masła orzechowego
  • 100 ml oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • 50 g posiekanej gorzkiej czekolady 70% lub dropsów czekoladowych
Wskazówki

Blondie:

Krok 1

Kwadratową foremkę o wymiarach 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C.

Krok 2

Mąkę migdałową i ziemniaczaną oraz cukier kokosowy dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Banany rozgnieć widelcem.

Krok 4

 

Do wymieszanych mąk z cukrem dodaj rozgniecione banany, masło orzechowe, olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5

Do ciasta dodaj gorzką czekoladę i delikatnie wymieszaj.

Krok 6

Masę przełóż do formy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Górę posyp malinami.

Krok 7

Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 35-40 minut.

Krok 8

Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia.

Składniki
  • 70 g mąki migdałowej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 60 g Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 2 banany (bardzo dojrzałe)
  • 40 g masła orzechowego
  • 100 ml oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • 50 g posiekanej gorzkiej czekolady 70% lub dropsów czekoladowych
Może się przydać
Zobacz więcej
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie

Wszystkiego słodkiego
05:00
10
Średni
Wegański tort zimowy