Wegańskie blondie z masłem orzechowym


Wegańskie blondie z masłem orzechowym – prawdziwa uczta dla łasuchów. W cieście znajdziecie wszystko co najlepsze! Masło orzechowe, słodkie banany, czekoladę i maliny. <3 Przepis taki jak lubię – prosty, szybki i przepyszny. Próbowaliście też innych moich wegańskich przepisów?
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Blondie:
-
Krok 1
Kwadratową foremkę o wymiarach 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C.
-
Krok 2
Mąkę migdałową i ziemniaczaną oraz cukier kokosowy dokładnie wymieszaj.
-
Krok 3
Banany rozgnieć widelcem.
-
Krok 4
Do wymieszanych mąk z cukrem dodaj rozgniecione banany, masło orzechowe, olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj. -
Krok 5
Do ciasta dodaj gorzką czekoladę i delikatnie wymieszaj.
-
Krok 6
Masę przełóż do formy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Górę posyp malinami.
-
Krok 7
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 35-40 minut.
-
Krok 8
Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze