1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Wegańskie
  4. Wegańskie blondie z masłem orzechowym

Wegańskie blondie z masłem orzechowym

Wegańskie blondie z malinami i listkami mięty na talerzyku
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Wegańskie blondie z masłem orzechowym – prawdziwa uczta dla łasuchów. W cieście znajdziecie wszystko co najlepsze! Masło orzechowe, słodkie banany, czekoladę i maliny. <3 Przepis taki jak lubię – prosty, szybki i przepyszny. Próbowaliście też innych moich wegańskich przepisów?


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Blondie:

  • Krok 1

    Kwadratową foremkę o wymiarach 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C.

  • Krok 2

    Mąkę migdałową i ziemniaczaną oraz cukier kokosowy dokładnie wymieszaj.

  • Krok 3

    Banany rozgnieć widelcem.

  • Krok 4

     

    Do wymieszanych mąk z cukrem dodaj rozgniecione banany, masło orzechowe, olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    Do ciasta dodaj gorzką czekoladę i delikatnie wymieszaj.

  • Krok 6

    Masę przełóż do formy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Górę posyp malinami.

  • Krok 7

    Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 35-40 minut.

  • Krok 8

    Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej