Czekoladowe ciasto bezglutenowe - Przepis
Bez glutenu

Czekoladowe ciasto bezglutenowe

Czekoladowe ciasto bezglutenowe

  • 02:00
  • 16
  • Łatwy
02:00
16
Łatwy

Czekoladowe ciasto bezglutenowe to zdrowsza wersja tradycyjnego ciasta czekoladowego. W przepisie nie znajdziecie tradycyjnej mąki, ani produktów zawierających laktozę. Wyczujecie za to przyjemny smak i zapach czekolady, kokosów oraz migdałów. :) Gotowe ciasto udekorowałam rozpuszczoną czekoladą. Zachęcam Was do wypróbowania trochę innej wersji ciasta czekoladowego. 

Składniki

Składniki:
  • 120 ml oleju rzepakowego
  • 50 ml wody
  • 300 g pokrojonej czekolady gorzkiej
  • 3 jajka
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki Ekstraktu Naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker
  • 50 g mąki kokosowej
  • 35 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 50 g całych migdałów
Składniki
Składniki:
  • 120 ml oleju rzepakowego
  • 50 ml wody
  • 300 g pokrojonej czekolady gorzkiej
  • 3 jajka
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki Ekstraktu Naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker
  • 50 g mąki kokosowej
  • 35 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 50 g całych migdałów
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu