Bez glutenu

Naleśniki bezglutenowe

Naleśniki bezglutenowe

  • 00:30
  • 10
  • Średni
00:30
10
Średni

Naleśniki bezglutenowe, to moja kolejna propozycja dla osób, które eliminują gluten ze swojej diety. Naleśniki przygotowałam używając (zamiast np. mąki pszennej) mieszanki mąk bezglutenowych. Można kupić ją gotową w sklepie lub przygotować samemu. Bezglutenowe wypieki mają delikatną strukturę, dlatego trzeba uważać przy obracaniu naleśnika, aby się nie rozerwał. Moją wersję podałam z przygotowanym ostatnio czeko-dżemem. Polecam!

Składniki

Naleśniki bez glutenu:
  • 240 g mąki bezglutenowej (gotowa mieszanka przeznaczona min. do przygotowywania naleśników)
  • 3 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
  • 700 ml mleka
  • 3 duże jaja
  • 60 g masła roztopionego
  • szczypta soli
  • olej do smażenia (opcjonalnie)
Składniki
Naleśniki bez glutenu:
  • 240 g mąki bezglutenowej (gotowa mieszanka przeznaczona min. do przygotowywania naleśników)
  • 3 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
  • 700 ml mleka
  • 3 duże jaja
  • 60 g masła roztopionego
  • szczypta soli
  • olej do smażenia (opcjonalnie)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu