Bez glutenu

Mazurek orzechowy z karmelem bez glutenu

Mazurek orzechowy z karmelem bez glutenu

  • 01:20
  • 12
  • Średni
01:20
12
Średni

Mazurek orzechowy z karmelem, to przepis który pokochasz. Prosty ale bogaty w smaku, a dodatkowo tak łatwo nadać mu nowego charakteru wymieniając jedynie orzechy. Moja wersja jest z orzechami pekan, ale śmiało możesz zastąpić je orzeszkami ziemnymi, migdałami, orzechami włoskimi czy laskowymi. Jego smak będzie za każdym razem świetny. Wypróbuj ! 🥜 🐇

Składniki

Spód:
  • 200 g orzechów (dowolnych, ja użyłam pekan)
  • 30-40 g masła
  • 60 g cukru
  • szczypta soli
Nadzienie karmelowe:
  • 250 g cukru
  • 100 g masła
  • 100 ml ciepłej śmietanki 30%
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Dodatkowo:
  • 50 ml śmietanki 30%
  • 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej
Składniki
Spód:
  • 200 g orzechów (dowolnych, ja użyłam pekan)
  • 30-40 g masła
  • 60 g cukru
  • szczypta soli
Nadzienie karmelowe:
  • 250 g cukru
  • 100 g masła
  • 100 ml ciepłej śmietanki 30%
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Dodatkowo:
  • 50 ml śmietanki 30%
  • 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

Wszystkiego słodkiego
00:50
16
Łatwy
Brownie z awokado