Bez glutenu

Gofry bezglutenowe z wanilią

Gofry bezglutenowe z wanilią

  • 00:20
  • 6
  • Łatwy
00:20
6
Łatwy

Puszyste, pachnące i waniliowe. Nasza propozycja na bezglutenowe słodkie śniadanie. Uwaga, ten przepis może uzależnić ;)

Składniki

  • 150 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki kukurydzianej lub jaglanej
  • 50 g mąki zieminiaczanej
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 250 ml mleka roślinnego lub bez laktozy
  • 2 jajka
  • Olej do posmorowania gofrownicy
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • Cukier puder, maliny, borówki, mięta (do dekoracji)
Składniki
  • 150 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki kukurydzianej lub jaglanej
  • 50 g mąki zieminiaczanej
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 250 ml mleka roślinnego lub bez laktozy
  • 2 jajka
  • Olej do posmorowania gofrownicy
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • Cukier puder, maliny, borówki, mięta (do dekoracji)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

Wszystkiego słodkiego
01:00
Średni
Krokant