Gofry bezglutenowe z wanilią
🧇Gofry bezglutenowe z wanilią 🧇- puszyste, pachnące i pełne aromatycznej przyprawy. Nasza propozycja na bezglutenowe słodkie śniadanie na co dzień i od święta. Fenomen gofrów polega na tym, że smakują chyba każdemu, i można je przyrządzić na tysiąc sposobów zmieniając tylko dodatki. Owoce, miód🍯, karmel czy czekolada 🍫- do chrupiących gofrów pasuje chyba wszystko! Uwaga, ten przepis może uzależnić ;)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto na gofry bezglutenowe:
-
Krok 1
Gofrownicę nagrzej. Oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem na krem. Białka ubij w oddzielnej misce.
-
Krok 2
Mąkę, sól, cukier z wanilią bez glutenu i proszek do pieczenia bez glutenu wymieszaj w misce, dodaj do ubitych żółtek imleka i zmiksuj.
-
Proszek do pieczenia (bez glutenu)
Proszek do pieczenia bez glutenu od Dr. Oetkera to idealny produkt dla osób, które z różnych powodów unikają spożywania glutenu w diecie. Porcja proszku bez glutenu 30 g wystarcza na 1 kg mąki, a ciasto z Proszkiem do pieczenia Dr. Oetkera jest zawsze smaczne i udane. Wypróbuj!
-
Krok 3
Dodaj białka i delikatnie wymieszaj rózgą.
-
Krok 4
Podawaj z cukrem pudrem i owocami. Gofry waniliowe najlepiej smakują zaraz po upieczeniu.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/gofry-bezglutenowe-z-wanilia |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze