Gofry bezglutenowe z wanilią


Puszyste, pachnące i waniliowe. Nasza propozycja na bezglutenowe słodkie śniadanie. Uwaga, ten przepis może uzależnić ;)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto na gofry bezglutenowe:
-
Krok 1
Gofrownicę nagrzej. Oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem na krem. Białka ubij w oddzielnej misce.
-
Krok 2
Mąkę, sól, cukier z wanilią bez glutenu i proszek do pieczenia bez glutenu wymieszaj w misce, dodaj do ubitych żółtek, mleka i zmiksuj.
-
Krok 3
Dodaj białka i delikatnie wymieszaj rózgą.
-
Krok 4
Podawaj z cukrem pudrem i owocami. Gofry najlepiej smakują zaraz po upieczeniu.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze