1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Gofry bezglutenowe z wanilią

Gofry bezglutenowe z wanilią

Bezglutenowe gofry waniliowe podane z cukrem pudrem, świeżymi malinami i borówkami, udekorowane liśćmi świeżej mięty.
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Puszyste, pachnące i waniliowe. Nasza propozycja na bezglutenowe słodkie śniadanie. Uwaga, ten przepis może uzależnić ;)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto na gofry bezglutenowe:

  • Krok 1

    Gofrownicę nagrzej. Oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem na krem. Białka ubij w oddzielnej misce.

  • Krok 2

    Mąkę, sól, cukier z wanilią bez glutenu i proszek do pieczenia bez glutenu  wymieszaj w misce, dodaj do ubitych żółtek, mleka i zmiksuj.

  • Krok 3

    Dodaj białka i delikatnie wymieszaj rózgą.

  • Krok 4

    Podawaj z cukrem pudrem i owocami. Gofry najlepiej smakują zaraz po upieczeniu.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej