Rolada biszkoptowa bezglutenowa - Przepis
Bez glutenu

Rolada biszkoptowa bezglutenowa

Rolada biszkoptowa bezglutenowa

  • 02:30
  • 12
  • Średni
02:30
12
Średni

Rolada biszkoptowa bezglutenowa z brzoskwiniami. Bazę stanowi bezglutenowy, prosty biszkopt, do którego możesz wykorzystać ulubione dodatki: kremy, bitą śmietanę, owoce... :) Biszkopt jest delikatniejszy i cieńszy niż w klasycznej wersji, do której wykorzystuje się mąkę pszenną, ale pomimo tego jest puszysty i bardzo, bardzo smaczny! Dziś dodałam śmietankowy krem i brzoskwinie. Polecam!

Składniki

Biszkopt:
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 1/4 łyżeczki Proszku do pieczenia Bez glutenu Dr. Oetkera
  • 3 jajka
  • Szczypta soli
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Bez glutenu Dr. Oetkera
Krem:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 2 Śmietan-fixy Bez glutenu Dr. Oetkera
Ponadto:
  • 1-2 brzoskwinie lub nektarynki *
Składniki
Biszkopt:
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 1/4 łyżeczki Proszku do pieczenia Bez glutenu Dr. Oetkera
  • 3 jajka
  • Szczypta soli
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Bez glutenu Dr. Oetkera
Krem:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 2 Śmietan-fixy Bez glutenu Dr. Oetkera
Ponadto:
  • 1-2 brzoskwinie lub nektarynki *
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu