Jaglane ciasto marchewkowe - Przepisy
Lżejsze/zdrowsze

Jaglane ciasto marchewkowe

Jaglane ciasto marchewkowe

  • 02:00
  • 16
  • Łatwy
02:00
16
Łatwy

Jaglane ciasto marchewkowe, to nasz pomysł na bezglutenowe wydanie, znanego i lubianego ciasta. Przepis jest łatwy i bardzo, bardzo smaczny! Puszyste ciasto i śmietankowa, rozpływająca się w ustach polewa. Orzechy włoskie doskonale uzupełniają całość i dodają jesiennego klimatu. Jeśli macie problem aby przemycić warzywa lub kaszę do codziennej diety, swojej, lub swoich najbliższych, takie rozwiązanie może być strzałem w 10. 🍁 Skusicie się? :)

Składniki

Jaglane ciasto:
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 300 ml mleka
  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru z cynamonem Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
  • 3 marchewki
  • 50 ml oleju
Polewa:
  • 240 g śmietankowego serka typu philadelphia
  • 100 ml schłodzonej śmietanki 30 %
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g orzechów włoskich
Składniki
Jaglane ciasto:
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 300 ml mleka
  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru z cynamonem Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
  • 3 marchewki
  • 50 ml oleju
Polewa:
  • 240 g śmietankowego serka typu philadelphia
  • 100 ml schłodzonej śmietanki 30 %
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g orzechów włoskich
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze