Jaglane ciasto marchewkowe

Jaglane ciasto marchewkowe, to nasz pomysł na bezglutenowe wydanie, znanego i lubianego ciasta. Przepis jest łatwy i bardzo, bardzo smaczny! Puszyste ciasto i śmietankowa, rozpływająca się w ustach polewa. Orzechy włoskie doskonale uzupełniają całość i dodają jesiennego klimatu. Jeśli macie problem aby przemycić warzywa lub kaszę do codziennej diety, swojej, lub swoich najbliższych, takie rozwiązanie może być strzałem w 10. 🍁 Skusicie się? :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Jaglane ciasto:
-
Krok 1
Kaszę jaglaną przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie ugotuj na mleku. Piekarnik rozgrzej do 170°C.
-
Krok 2
Jeszcze ciepłą kaszę dokładnie zmiksuj.
-
Krok 3
Masło utrzyj z cukrem do uzyskania puszystej konsystencji.
-
Krok 4
Kaszę połącz z utartym masłem, jajkami, sodą, cukrem z cynamonem i cukrem ze skórką pomarańczową.
-
Krok 5
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Do ciasta dodaj startą marchewkę i olej.
-
Krok 6
Wyłóż foremkę 21x21cm papierem do pieczenia.
-
Krok 7
Ciasto przełóż do foremki i piecz przez około 45-50 minut, do suchego patyczka.
-
Krok 8
Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.
Polewa:
-
Krok 9
Serek i śmietankę zmiksuj razem z cukrem trzcinowym i cukrem z wanilią.
-
Krok 10
Rozsmaruj krem na cieście.
-
Krok 11
A następnie udekoruj orzechami.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze