Jogurtowe ciasto z kruszonką


Super przepis na ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką. Proste, szybkie i zawsze się udaje. Dodaj tylko ulubione owoce i pyszne ciasto gotowe! Spróbuj! ☕
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Kruszonka:
-
Krok 1
Mąkę, cukier, pokrojone zimne masło i cukier z wanilią zagnieć palcami na kruszonkę i odstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta.
Przygotowanie:
-
Krok 2
Dno formy o wymiarach 25 cm x 38 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C.
-
Krok 3
Jogurt z cukrem i cukrem wanilią zmiksuj z jajkami na gładką masę.
-
Krok 4
Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj do masy i zmiksuj do połączenia składników.
-
Krok 5
Na koniec wlej stopniowo rozpuszczone masło lub olej i delikatnie wymieszaj.
-
Krok 6
Gotowe ciasto przelej do przygotowanej wcześniej formy i wyrównaj. Na cieście rozłóż owoce (mrożonych owoców nie rozmrażaj). Posyp wierzch kruszonką.
-
Krok 7
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 55-60 minut. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze