Ciasta kruche i tarty

Tarta bezglutenowa z truskawkami i rabarbarem

Tarta bezglutenowa z truskawkami i rabarbarem

  • 02:30
  • 12
  • Średni
02:30
12
Średni

Tarta bezglutenowa z truskawkami i rabarbarem to moja dzisiejsza letnia propozycja. Cudownie pachnąca, świetnie smakuje a do tego znakomicie sprawdzi się jako deser także dla osób, które są na diecie bezglutenowej.Polecam ;)

Składniki

Spód:
  • 150 g zmielonych migdałów
  • 80 g mąki kokosowej
  • 50 g mąki jaglanej
  • Szczypta soli
  • 100 g cukru
  • 3 żółtka
  • 50 g masła rozpuszczonego lub oleju kokosowego
Nadzienie:
  • 300 g rabarbaru
  • 2 łyżki cukru
  • 300 g truskawek
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżka cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Beza:
  • 3 białka
  • 120 g cukru
  • 50 g płatków migdałów
Składniki
Spód:
  • 150 g zmielonych migdałów
  • 80 g mąki kokosowej
  • 50 g mąki jaglanej
  • Szczypta soli
  • 100 g cukru
  • 3 żółtka
  • 50 g masła rozpuszczonego lub oleju kokosowego
Nadzienie:
  • 300 g rabarbaru
  • 2 łyżki cukru
  • 300 g truskawek
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżka cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Beza:
  • 3 białka
  • 120 g cukru
  • 50 g płatków migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty

Wszystkiego słodkiego
01:30
12
Średni
Pasteis de nata