Krakersy rozmarynowe bez glutenu


Krakersy są po prostu idealne. Rozmaryn nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Ciasto na krakersy przygotowuje się szybko i łatwo mieszając wszystkie składniki. Gwarantujemy, że zaskakują wszystkim domownikom!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Krakersy bez glutenu:
-
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 165°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
W misie umieść wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj. Dodaj olej i mieszaj do uzyskania grudkowatej konsystencji. Miksując dodawaj zimną wodę po łyżce, aż uzyskasz jednolite ciasto, które da się formować w rękach. Uformuj z ciasta kulę.
-
Krok 3
Na blacie rozłóż prostokątny arkusz papieru do pieczenia i połóż na środku kulę ciasta. Przykryj drugim arkuszem papieru i rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 mm. Zdejmij wierzchni arkusz papieru wyrównaj boki ciasta nożem.
-
Krok 4
Przy pomocy noża lub noża do pizzy potnij ciasto na około 40 kwadratów. Ciasto razem z papierem przenieś na blachę i wstaw do zamrażarki na 10 minut, by nieco stwardniało. Następnie rozsuń krakersy tak, by się nie stykały.
-
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut. Odstaw do wystudzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze