1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Krakersy rozmarynowe bez glutenu

Krakersy rozmarynowe bez glutenu

krakersy rozmarynowe bez glutenu pokrojone na kawałki, podane z serem
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Krakersy są po prostu idealne. Rozmaryn nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Ciasto na krakersy przygotowuje się szybko i łatwo mieszając wszystkie składniki. Gwarantujemy, że zaskakują wszystkim domownikom! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Krakersy bez glutenu:

  • Krok 1

    Nagrzej piekarnik do 165°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    W misie umieść wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj. Dodaj olej i mieszaj do uzyskania grudkowatej konsystencji. Miksując dodawaj zimną wodę po łyżce, aż uzyskasz jednolite ciasto, które da się formować w rękach. Uformuj z ciasta kulę.

  • Krok 3

    Na blacie rozłóż prostokątny arkusz papieru do pieczenia i połóż na środku kulę ciasta. Przykryj drugim arkuszem papieru i rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 mm. Zdejmij wierzchni arkusz papieru wyrównaj boki ciasta nożem.

  • Krok 4

    Przy pomocy noża lub noża do pizzy potnij ciasto na około 40 kwadratów. Ciasto razem z papierem przenieś na blachę i wstaw do zamrażarki na 10 minut, by nieco stwardniało. Następnie rozsuń krakersy tak, by się nie stykały.

  • Krok 5

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut. Odstaw do wystudzenia.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej