Bez glutenu

Krakersy rozmarynowe bez glutenu

Krakersy rozmarynowe bez glutenu

  • 00:40
  • 40
  • Łatwy
00:40
40
Łatwy

Krakersy są po prostu idealne. Rozmaryn nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Ciasto na krakersy przygotowuje się szybko i łatwo mieszając wszystkie składniki. Gwarantujemy, że zaskakują wszystkim domownikom! 

Składniki

  • 80 g mąki migdałowej
  • 50 g mąki z brązowego ryżu
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
  • 20 g mąki z białego ryżu
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 14 g mielonego siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka siekanego świeżego rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta granulowanego czosnku (opcjonalnie)
  • 50 ml oleju ryżowego ,rzepakowego lub z pestek winogron
  • 3-5 łyżek zimnej wody
Składniki
  • 80 g mąki migdałowej
  • 50 g mąki z brązowego ryżu
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
  • 20 g mąki z białego ryżu
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 14 g mielonego siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka siekanego świeżego rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta granulowanego czosnku (opcjonalnie)
  • 50 ml oleju ryżowego ,rzepakowego lub z pestek winogron
  • 3-5 łyżek zimnej wody
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu