1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lżejsze/zdrowsze
  4. Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego

Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego

Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
4.67/5 3 oceny

Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego, to idealna, sycąca przekąska, która zaspokoi Waszą ochotę na słodkie! Uwielbiam zabierać je na wycieczki rowerowe, ponieważ dodają mnóstwo energii - ciasteczka są bardzo zdrowe, bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe. Oprócz wartości odżywczych, zaletą ciasteczek jest również smak - mocno orzechowe, z dodatkiem czekolady i waniliowej nuty... Po prostu pycha!
Bardzo łatwo je wykonać wystarczy wszystkie składniki zmiksować, dodać czekoladę, upiec... I gotowe!
Spróbujcie je zrobić ... Naprawdę warto!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 180°C. Do blendera wrzuć ciecierzycę, masło orzechowe, syrop z agawy, proszek do pieczenia i cukier z wanilią. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj.

    ciecierzyca, masło orzechowe, syrop z agawy w miseczkach, cukier z wanilią bez glutenu i proszek do pieczenia bez glutenu
  • Krok 2

    Do gęstej masy wmieszaj kawałki czekolady.

    masa z ciecierzycy i kawałki czekolady w miseczkach
  • Krok 3

    Blachę do piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ciasteczka nałóż na papier za pomocą łyżeczki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut.

    uformowane ciasteczka na papierze do pieczenia
  • Krok 4

    Upieczone ciasteczka pozostaw do całkowitego wystudzenia.

    upieczone ciasteczka na papierze do pieczenia

Zamiast syropu z agawy możecie użyć miodu.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej