Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego
Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego 🍪 to idealna, bezglutenowa i sycąca przekąska, która zaspokoi Twoją ochotę na słodkie! Uwielbiam zabierać je na wycieczki rowerowe, ponieważ dodają mnóstwo energii – ciasteczka są bardzo zdrowe, bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe.
Oprócz wartości odżywczych, zaletą ciasteczek jest również smak – mocno orzechowy, z dodatkiem czekolady i waniliowej nuty. Po prostu pycha! Ponadto bardzo łatwo je wykonać – wystarczy wszystkie składniki zmiksować, dodać czekoladę, upiec... i gotowe! 😊
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasteczek z ciecierzycy i masła orzechowego:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C. Do blendera wrzuć ciecierzycę, masło orzechowe, syrop z agawy, proszek do pieczenia i cukier z wanilią. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj.
-
Cukier z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetker
Cukier z wanilią od Dr. Oetkera zawiera dodatek ziarenek z prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru. Dzięki temu nadaje Twoim deserom i wypiekom niepowtarzalnego aromatu! Produkt nie zawiera glutenu.
-
Krok 2
Do gęstej masy wmieszaj kawałki czekolady.
-
Krok 3
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ciasteczka nałóż na papier za pomocą łyżeczki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut.
-
Krok 4
Upieczone ciasteczka pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Porada:
⭐ Zamiast syropu z agawy możesz użyć miodu. 🍯
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/lzejsze-zdrowsze/ciasteczka-z-ciecierzycy-i-masla-orzechowego |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze