Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego


Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego, to idealna, sycąca przekąska, która zaspokoi Waszą ochotę na słodkie! Uwielbiam zabierać je na wycieczki rowerowe, ponieważ dodają mnóstwo energii - ciasteczka są bardzo zdrowe, bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe. Oprócz wartości odżywczych, zaletą ciasteczek jest również smak - mocno orzechowe, z dodatkiem czekolady i waniliowej nuty... Po prostu pycha!
Bardzo łatwo je wykonać wystarczy wszystkie składniki zmiksować, dodać czekoladę, upiec... I gotowe!
Spróbujcie je zrobić ... Naprawdę warto!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C. Do blendera wrzuć ciecierzycę, masło orzechowe, syrop z agawy, proszek do pieczenia i cukier z wanilią. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj.
-
Krok 2
Do gęstej masy wmieszaj kawałki czekolady.
-
Krok 3
Blachę do piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ciasteczka nałóż na papier za pomocą łyżeczki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut.
-
Krok 4
Upieczone ciasteczka pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Zamiast syropu z agawy możecie użyć miodu.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze