Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego - Przepis
Lżejsze/zdrowsze

Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego

Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego

  • 00:45
  • 20
  • Łatwy
00:45
20
Łatwy

Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego, to idealna, sycąca przekąska, która zaspokoi Waszą ochotę na słodkie! Uwielbiam zabierać je na wycieczki rowerowe, ponieważ dodają mnóstwo energii - ciasteczka są bardzo zdrowe, bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe. Oprócz wartości odżywczych, zaletą ciasteczek jest również smak - mocno orzechowe, z dodatkiem czekolady i waniliowej nuty... Po prostu pycha!
Bardzo łatwo je wykonać wystarczy wszystkie składniki zmiksować, dodać czekoladę, upiec... I gotowe!
Spróbujcie je zrobić ... Naprawdę warto!

Składniki

  • 220 g ciecierzycy (ugotowanej lub odsączonej z zalewy)
  • 150 g masła orzechowego
  • 100 g syropu z agawy*
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g pokrojonej czekolady (możesz użyć czekolady w postaci dropsów)

Zamiast syropu z agawy możecie użyć miodu.

Składniki
  • 220 g ciecierzycy (ugotowanej lub odsączonej z zalewy)
  • 150 g masła orzechowego
  • 100 g syropu z agawy*
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g pokrojonej czekolady (możesz użyć czekolady w postaci dropsów)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze

Wszystkiego słodkiego
00:30
10
Łatwy
Granola