Muffinki i babeczki

Wegańskie muffinki z bananem i kruszonką

Wegańskie muffinki z bananem i kruszonką

  • 01:00
  • 12
  • Średni
01:00
12
Średni

Muffiny to typowy anglosaski deser, który w ostatnich latach ogromną popularność zdobył także w Polsce! Uwielbiają je zarówno dzieciaki jak i dorosłe łasuchy. Co powiecie na wegańską wersję z bananem i kruszonką, w której jajka zastąpiłam siemieniem lnianym? 😊 Lubię zabierać je do pracy, a w chwilach popołudniowego spadku energii zawsze mam pod ręką pysznego muffinka! 😊

Składniki

Kruszonka:
  • 30 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 20 g mąki ryżowej
  • 20 g zimnego oleju kokosowego
Muffinki:
  • 20 g siemienia lnianego
  • 80 ml gorącej wody
  • 40 g orzechów laskowych
  • 30 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 10 g Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 70 g mąki ryżowej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g mąki jaglanej
  • 250 g bananów
  • 60 g oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Dr. Oetkera
Składniki
Kruszonka:
  • 30 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 20 g mąki ryżowej
  • 20 g zimnego oleju kokosowego
Muffinki:
  • 20 g siemienia lnianego
  • 80 ml gorącej wody
  • 40 g orzechów laskowych
  • 30 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 10 g Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 70 g mąki ryżowej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g mąki jaglanej
  • 250 g bananów
  • 60 g oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Muffinki i babeczki ->

Przepisy z kategorii Muffinki i babeczki

Wszystkiego słodkiego
03:00
12
Średni
Babeczki Mikołaje