Trufle czekoladowe z orzechami


Trufle czekoladowe z orzechami i mascarpone to mój pomys艂 na w艂asnor臋cznie przygotowan膮 bombonierk臋. Mocno czekoladowe trufle z tego przepisu wybornie smakuj膮 i ciesz膮 oko. :) Do masy z czekolady i mascarpone doda艂am podpra偶one orzechy laskowe, co nada艂o truflom ciekawej faktury i smaku. Delikatna struktura trufli i orzechy to po艂膮czenie idealne. Serdecznie polecam Wam przygotowanie trufli z mojego przepisu!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Trufle czekoladowe z orzechami i mascarpone:
-
Krok 1
Orzechy laskowe podpra偶 na patelni do momentu, a偶 skórka zacznie p臋ka膰. Gor膮ce orzechy pocieraj o siebie, 偶eby usun膮膰 z nich skórk臋. Nastepnie drobno je posiekaj.
-
Krok 2
Czekolad臋 gorzk膮 i mleczn膮 drobno posiekaj.
-
Krok 3
Do garnka prze艂ó偶 mascarpone i cukier z wanili膮. Podgrzewaj do zagotowania. Gor膮cym, roztopionym mascarpone zalej czekolad臋 i dodaj posiekane orzechy. Wymieszaj i odstaw do lodówki, do zastygni臋cia czekolady.
-
Krok 4
艁y偶k膮 nabieraj porcj臋 czekolady, formuj kulki i obtaczaj w mieszance kakao i cukru pudru.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze