Trufle czekoladowe z orzechami

Trufle czekoladowe z orzechami to mój pomysł na własnoręcznie przygotowaną bombonierkę. Mocno czekoladowe trufle z tego przepisu wybornie smakują i cieszą oko. :) Do masy z czekolady i mascarpone dodałam podprażone orzechy laskowe, co nadało truflom ciekawej faktury i smaku. Delikatna struktura trufli i orzechy to połączenie idealne. Serdecznie polecam Wam przygotowanie trufli z mojego przepisu!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Orzechy laskowe podpraż na patelni do momentu, aż skórka zacznie pękać. Gorące orzechy pocieraj o siebie, żeby usunąć z nich skórkę. Nastepnie drobno je posiekaj.
-
Krok 2
Czekoladę gorzką i mleczną drobno posiekaj.
-
Krok 3
Do garnka przełóż mascarpone i cukier z wanilią. Podgrzewaj do zagotowania. Gorącym, roztopionym mascarpone zalej czekoladę i dodaj posiekane orzechy. Wymieszaj i odstaw do lodówki, do zastygnięcia czekolady.
-
Krok 4
Łyżką nabieraj porcję czekolady, formuj kulki i obtaczaj w mieszance kakao i cukru pudru.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze