1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez jajek
  4. Trufle czekoladowe z orzechami

Trufle czekoladowe z orzechami

trufle czekoladowe z mascarpone i orzechami w kakao
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Trufle czekoladowe z orzechami i mascarpone to mój pomys艂 na w艂asnor臋cznie przygotowan膮 bombonierk臋. Mocno czekoladowe trufle z tego przepisu wybornie smakuj膮 i ciesz膮 oko. :) Do masy z czekolady i mascarpone doda艂am podpra偶one orzechy laskowe, co nada艂o truflom ciekawej faktury i smaku. Delikatna struktura trufli i orzechy to po艂膮czenie idealne. Serdecznie polecam Wam przygotowanie trufli z mojego przepisu!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Trufle czekoladowe z orzechami i mascarpone:

  • Krok 1

    Orzechy laskowe podpra偶 na patelni do momentu, a偶 skórka zacznie p臋ka膰. Gor膮ce orzechy pocieraj o siebie, 偶eby usun膮膰 z nich skórk臋. Nastepnie drobno je posiekaj.

  • Krok 2

    Czekolad臋 gorzk膮 i mleczn膮 drobno posiekaj.

  • Krok 3

    Do garnka prze艂ó偶 mascarpone i cukier z wanili膮. Podgrzewaj do zagotowania. Gor膮cym, roztopionym mascarpone zalej czekolad臋 i dodaj posiekane orzechy. Wymieszaj i odstaw do lodówki, do zastygni臋cia czekolady.

  • Krok 4

    艁y偶k膮 nabieraj porcj臋 czekolady, formuj kulki i obtaczaj w mieszance kakao i cukru pudru. 


Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej