Wegańskie

Wegańska drożdżówka z rabarbarem

Wegańska drożdżówka z rabarbarem

  • 03:00
  • 24
  • Średni
03:00
24
Średni

Późna wiosna to pełnia sezonu rabarbarowego! 🌼

Wykorzystaj ten czas na przygotowanie rabarbarowych drożdżówek pod chrupiącą kruszonką. Smakują jak te babcine z dawnych lat, jednak w wersji nieco unowocześnionej. Mleko i masło, zastępujemy bowiem wegańskimi zamiennikami w postaci napoju sojowego (lub innego, który masz w lodówce) oraz olejem rzepakowym i kokosowym.

Smacznego!

Składniki

Ciasto drożdżowe:
  • 600 g mąki pszennej
  • 2 opakowania Drożdży suszonych Dr. Oetkera
  • 150 g cukru drobnego
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Dr. Oetkera
  • 350 ml ciepłego napoju sojowego
  • 125 ml oleju rzepakowego
Kruszonka:
  • 100 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 70 g oleju kokosowego w formie stałej lub wegańskiej margaryny
Owoce:
  • 350 g rabarbaru
Składniki
Ciasto drożdżowe:
  • 600 g mąki pszennej
  • 2 opakowania Drożdży suszonych Dr. Oetkera
  • 150 g cukru drobnego
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Dr. Oetkera
  • 350 ml ciepłego napoju sojowego
  • 125 ml oleju rzepakowego
Kruszonka:
  • 100 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 70 g oleju kokosowego w formie stałej lub wegańskiej margaryny
Owoce:
  • 350 g rabarbaru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie

Wszystkiego słodkiego
00:40
16
Łatwy
Wegańskie brownie
Wszystkiego słodkiego
01:00
Średni
Krokant