Ciasta drożdżowe

Dyniowe ciasto drożdżowe z cynamonową kruszonką

Dyniowe ciasto drożdżowe z cynamonową kruszonką

  • 02:00
  • 16
  • Średni
02:00
16
Średni

Dyniowe ciasto drożdżowe z cynamonową kruszonką. Dynię wykorzystuję nie tylko w wypiekach, choć te zdecydowanie dają mi najwięcej radości. Tym razem dodałam ją do ciasta drożdżowego, które tak bardzo lubię, dlatego radość podwójna :-). Zapraszam na lekkie drożdżowe ciasto z dużą ilością chrupiącej, cynamonowej kruszonki. Spróbujcie koniecznie :-).  

Składniki

Ciasto:
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 80 g cukru
  • szczypta soli
  • 125 ml mleka
  • 200 g puree z dyni
  • 30 g roztopionego masła
  • Kilka kropel Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
Kruszonka:
  • 150 g mąki pszennej (szklanka)
  • 100 g cukru (pół szklanki)
  • 100 g zimnego masła
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 40 g płatków migdałów
Składniki
Ciasto:
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 80 g cukru
  • szczypta soli
  • 125 ml mleka
  • 200 g puree z dyni
  • 30 g roztopionego masła
  • Kilka kropel Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
Kruszonka:
  • 150 g mąki pszennej (szklanka)
  • 100 g cukru (pół szklanki)
  • 100 g zimnego masła
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 40 g płatków migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe